Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:965475
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.10.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Daudzu cilvēku priekšstatos konflikti asociējas ar caurmērā negatīvām lietām - kariem, revolūcijām, skandāliem; individuālā līmenī - ar personības negatīvām rakstura iezīmēm, agresivitāti u.tml. Tādēļ konflikts pārsvarā tiek vērtēts kā nevēlama un kaitīga parādība. Kā ir patiesībā? Kas ir konflikts un kāda ir tā nozīme un raksturs? Vai tā ir viennozīmīgi negatīvi vērtējama parādība? Tie ir jautājumi, atbildes uz kuriem mēģinātas rast šī darba ietvaros. Tādejādi par šī darba mērķi uzskatām vispārīgas informācijas par konfliktu cēloņiem, raksturu un funkcijām iegūšanu un analīzi, kā arī iespējamo likumsakarību konstatāciju.
Literatūra par mūs interesējošo jautājumu ir visai plaša, lai gan ļoti maz materiālu latviešu valodā. Savos darbos, analizējot sociālo grupu dzīvi un tajos noritošos procesus, konfliktoloģijai nedaudz pievēršas S.Omārova un V.Reņģe. Tomēr lieki laikam piebilst, ka Latvijā nenotiek šīs tēmas zinātniska izpēte. Pārsvarā LNB piedāvā grāmatas krievu un angļu valodā. Šis pētījums tika balstīts uz literatūru krievu valodā, kas ir tieši ārzemju autoru darbu tulkojumi vai interpretācijas (piem., Kozers, Zimmels)1.
Ar konflikta funkciju, šī darba ietavaros, mēs saprotam lomu, kas piemīt konfliktam attiecībā pret sabiedrību un dažādiem tās veidojumiem - sociālajām grupām, organizācijām, indivīdiem. Konflikts kā sociāla parādība, šeit tiks analizēts pārsvarā no socioloģijas vai konfliktoloģijas skatu punkta. Konfliktoloģija ir 20.gs. radusies, tagad jau samērā attīstīta disciplīna, kas pētī gan konfliktu cēloņus, gan arī to būtību, formas un dinamiku, tāpat arī to risināšanas veidus. Konfliktoloģijas izpētes objekts ir konflikts visās tā formās, tās priekšmets ir tas vispārīgais, kas raksturo konflikta rašanos, attīstību u.c.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация