Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:356210
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.03.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Šķiet katrs mēs esam tikai cilvēki, kāds ieņem augstāku vietu darbā, kāds ir vienkāršs mājas cilvēks, bet visi mēs esam tikai cilvēki. Konflikti starp cilvēkiem ir bieži sastopami. Faktiski cilvēka dzīve nav iedomājama bez konfliktiem, bez pretrunām un problēmām.
Konflikts ir plašs termins, kas tiek attiecināts uz katru situāciju, kurā notiek antagoniski notikumi, saduras pretrunīgi motīvi, mērķi, darbības, impulsi utt. Konflikts ir divu pušu interešu sadursme, kurā vienas puses īstenošana reāli (vai tikai šķietami) izslēdz otras puses interešu īstenošanu. Šajā gadījumā puses var būt vai divi vai vairāki cilvēki, dažādas grupas. Ar interesēm šeit jāsaprot ne tikai intereses, bet arī mērķi, uzskati, pozīcijas, tendences ut.
Angļu sociologs A. Gidenss sniedz šādu konflikta definīciju:” Ar konfliktu es saprotu reālu starp darbojošamies cilvēkiem un grupām, neatkarīgi no tā, kādi ir šīs cīņas iemesli, veidi, un līdzekļi ko mobilizē katra no konfliktējošajām pusēm.”(3)
Konflikts ir subjektu mijiedarbībā nozīmīgu pretrunu asākais risināšanas veids, kas realizējas abpusējā pretdarbībā un parasti rada negatīvas emocijas. Tie pavada grupas attīstību un tāpēc ir neizbēgama un dabiska parādība.
Konflikti grupās organizācijās bieži vien ir saistīti ar grupas darbību, mērķiem un uzdevumiem, resursu sadali, iespējām apmierināt aktuālās vajadzības, grupas lēmumiem, cilvēku uzvedības normativitātes pakāpi grupā, grupas dalībnieku psiholoģiskās savienojamības pakāpi un daudziem citiem grupas dzīves aspektiem.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация