Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:654275
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.07.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    1
1.  Konflikta attīstība    2
2.  Konflikta iemesli    3
3.  Konflikta veidi    6
4.  Konflikta atrisināšana    7
  Nobeigums    10
  Izmantotās literatūras saraksts    11
Фрагмент работы

Kā jau ievadā tika minēts, mūsdienu sabiedrībā konflikti ir sastopami uz katra stūra. Konfliktu dažādība ir ļoti liela, jo par konfliktu var uzskatīt savstarpēju personu mirkļa nepatiku, kura pat netiek izteikta vārdos, līdz pat vairāku valstu grupējumu militāru konfliktu ar atklātu naidu un nepatiku. Tādi gadījumi mūsu gadsimtā ir bijuši veseli divi ­­­­­--- І p.k. un ІІ p.k.
Konflikta attīstība parasti sākas ar interešu nesaskaņu starp divām vai vairākām pusēm. ( Vēlāk aplūkojot konfliktu veidus, apskatīšu arī vienpersoniska konflikta iespējamību.) Par interešu nesaskaņu uzskata konflikta situācijas rašanos, kuras rezultātā tiek apzināts konflikta iemesls. Tālākais ir atkarīgs no konfliktā iesaistītajām personām. Ja konflikts ir pietiekami būtisks, lai to turpinātu, tas tiek turpināts kā konflikta darbība. Ja konflikts netiek uztverts par pietiekami būtisku, tas tiek noklusēts.( lai to atrisinātu vēlāk vai aizmirstu) Konflikts mēdz būt noklusēts arī vienpersoniski, bet tas netiek noklusēts otras puses aktivitātes dēļ šī konflikta attīstīšanā. Konflikta darbība norisinās kā oponentu interešu sadursme. Nevēlēšanās nonākt līdz konflikta darbībai rodas situācijās, ja konfliktā nav runa par lieliem materiāliem zaudējumiem, jo piekāpšanās šajā gadījumā nav tik būtiska. Ekonomiskajā terminoloģijā izsakoties: “potenciālais izdevīgums no piedalīšanās konfliktā ir mazāks nekā izdevumi (zaudējumi).” [1;392]
Ja konflikta darbība attīstās, tas nozīmē ka viena vai abas personas šo konfliktu ir vēlējušās attīstīt. Konflikta attīstības procesā ir vērojama tieksme iesaistīt konfliktā pēc iespējas vairāk cilvēku ar nostāju pa labu vienai vai otrai konfliktējošai pusei.
Praksē ir vērojama sakarība, ka, jo vairāk iesaistīto personu konfliktā, jo lielāks laika daudzums ir nepieciešams tā atrisināšanai.
Konflikta attīstība var beigties dažādi. Tā var beigties ar konflikta atrisināšanu par labu vienai vai otrai pusei vai neatrisināšanu. ( jābūt slēdzienam, ka konflikts nav atrisināms krasu nostāju dēļ ) Konflikts var tikt izbeigts bez slēdziena un bez atrisinājuma, tā parasti beidzas sīki konflikti sadzīvē. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация