Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:545481
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.10.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Ķīnieši radīja vairākas reliģiski filozofiskas mācības, no kurām nozīmīgākās bija konfūcisms un daoisms.1 Es savā referātā pievērsīšos konfūcima idejai par ideālu cilvēku.
Vārdam „konfūcisms” atbilst ķīniešu valodas vārds žu (mācīti vīri, literāti- ar specifisku nozīmi „konfūcieši” Tanu dinastijas laikā), un tas norāda arī uz plašāku piederību intelektuālajai kultūrai.2 Apskatīšu konfūcisma mācību par ideālu cilvēku sabiedrībā, ģimenē, valstī.
Konfūcijs (Kun-czi) dzimis 551.-479.g. pirms Kristus, cēlies no zemākas dižciltīgas dzimtas un sākumā ieņēms maznozīmīgu valsts amatu. Drīz viņš atstāja dienestu un darbojās kā apkārtstaigājošs skolotājs.3 Savas zināšanas ieguvis pašmācības ceļā, jo agri bija zaudējis tēvu. Dzīvoja lielu politisku un sociālu satricinājumu periodā, visā zemē izveidojās daudzas nelielas valstiņas, panīka tirdzniecība, palielinājās nestabilitāte, varēja vērot morāles krīzi sabiedrībā- šajā laikā notikušas arī dažādas dabas katastrofas, kas saskaņā ar ķīniešu pārliecību norāda uz tautas morālo degradāciju, norises dabā atspoguļo procesus sabiedrībā.4 Cilvēki nerada piepildījumu tradicionālajos uzskatos, notika jaunu domāšanas veidu, jaunu ideālu meklēšana. Brieda nepieciešamība pēc kārtības kā sabiedrības, tā ikviena cilvēka nedrošajā dzīvē un vajadzēja atrast stabilitāti mainīgajā ritumā.
Čžou dinastijas vara bija kļuvusi ļoti vāja, kaut gan valdnieks oficiāli skaitījās Debess dēls un galvenais priesteris valstī. Ļoti vājinājās patriarhālās tradīcijas valstī, cīņa par varu bija ļoti asiņaina un ilgi jau vairākus gadsimtus, feodālo sadrumstalotību neizdevās pārvarēt, spēcīga korupcija- tas noveda pie milzīga posta. Bija nepieciešamas jaunas idejas situācijas normalizēšanai, valsts glābšanai.5 Taču tām bija nepieciešama autoritāte. Konfūcijs tās atrada sirmās senatnes leģendārajos tēlos. Šāds paņēmiens ir lietots arī citās zemēs un reliģijās. Tika sludināts, ka agrāk valdnieki ir bijuši ļoti gudri, ierēdņi nesavtīgi, bet tauta dzīvojusi pārticībā. It kā ņemot paraugu no tālajiem senčiem, Konfūcijs radīja ideāla cilvēka modeli.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1127395
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация