Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
Konstitucionālās tiesības
Размер файла:
30 KB
Идентификатор:

554839

 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.05.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

5. Tautu pašnoteikšanās princips Neatkarības deklarācijā
Neatkarības deklerācija balstās uz tautas pašnoteikšanās principu. Preambulā – tauta vēlas valsti, tauta to tiesiski īstenoja, tauta dod uzticības mandātu Satversmes sapucei, kas iecemtē tautas gribu pieņemot valsts pamatlikumu- Latvijas republikas Satversmi, kas de jure ir spēkā līdz šim brīdim. K. Dišlers vairākkārt ir norādījis par tautas pašnoteikšanās princips ir īsts pozitīvs tiesisks princips, ka tas ir ļoti noderīgs valsts juridiskajai pamatošanai, kā arī pašu objektīvo tiesību pamatošanai un ir ierindojams valsts teorijas pamatprincipu skaitā. Nācijas brīva izveide un apvienošanās kā nācijas izaugsmes un miera garants, taisnīguma meklējums.
K. Dišlers apgalvo pašnoteikšanāsprincipā ir: [..]pašnolemšanās tiesība, pašorganizēšanās tiesība un pašvaldīšanās tiesība[..].

Deklarācija uzsver prettisisku rīcību kas noveda pie tautas pašnoteikšanās principa pārkāpumiem kuru rezultātā tika aneksēta Latvijas valsts, kas pilnībā ie pretrunā tautas pašnoteikšanās principam, var pieņemt, ka šādi atklāti tautas dabas un harmonijas meklējumu apspiešana ir tas kas nodrošināju Latvijas neatkarības meklējumus 20 gadsimta beigās un sekmējās ar latvijas republikas atjaunošanu caur Neatkarības deklerāciju.
Neatkarības deklerācija pēc būtības atgrieza pašnoteikšanos Latvijas tautai un attiecīgi šī darba izveidē ir nostpirinājis pārliecību par šī dokumenta vēsturisko nozīmīgumu Latvijas Republikā. Pašnolemšanās, pašorganizēšanās un pašvaldīšanās tiesības.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1391854
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация