Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:115070
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.01.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Ar internetu uz tu, ar kontracepciju uz jūs – tā šobrīd var raksturot daudzus Latvijas pusaudžus. Aptaujas liecina, ka apmēram trešā daļa jauniešu neizsargājas no nevēlamas grūtniecības vai izvēlas nedrošus, pat veselībai kaitīgus paņēmienus.
Nezināšanas sekas – aborts
Lai gan mūsdienās pieejamas visdažādākās metodes, kas ļauj sievietēm pašām izvēlēties piemērotāko brīdi, kad visveiksmīgāk plānot grūtniecību un dzemdēt bērniņu, joprojām ik gadu Latvijā tiek veikti vairāk nekā
10 000 legālo abortu, turklāt apmēram 12% gadījumu tā bijusi pirmā grūtniecība. Diemžēl šādas smagas izvēles priekšā nonāk arī pusaudzes, piemēram, 2005. gadā abortu veica 374 meitenēm vecumā no 15 līdz 17 gadiem. “Meitenes bieži vien uzskata, ka nevar palikt stāvoklī mēnešreižu laikā vai kādā citā cikla dienā, interesējas, cik bieži var lietot avārijas kontracepciju, jo par nevēlamām sekām sāk domāt tikai pēc tam, kad ir uzsākušas seksuālas attiecības,” stāsta Latvijas ģimenes plānošanas un seksuālās veselības asociācijas “Papardes zieds” jauniešu grupas koordinatore Dace Zaldāte. Arī Eiropas valstīs veiktais pētījums liecina, ka vairāk nekā trīs ceturtdaļas pusaudžu un jaunu sieviešu vecumā no 15 līdz 24 gadiem pirms dzimumattiecību uzsākšanas nebija konsultējušās ar ginekologu vai citu speciālistu par piemērotas kontracepcijas lietošanu.
Bērnu un pusaudžu ginekoloģe Ilona Auziņa novērojusi, ka jaunas meitenes dažreiz apzināti nelieto kontracepciju, jo iedomājas, ka, laižot pasaulē bērniņu, varēs kompensēt mīlestības un uzmanības deficītu ģimenē. Pusaudžu vidū diemžēl ļoti populārs ir arī tāds “izsargāšanās” veids kā pārtrauktais dzimumakts, kas ir ļoti nedroša metode, it īpaši jauniem un nepieredzējušiem pāriem. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация