Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:781214
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.12.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Eiropas Savienības pilsoņiem tagad ir agrāk vēl nebijusi iespēja ceļot, dzīvot un strādāt tajā ES valstī, kur to vēlas. Viņi var iepirkties, atrodot lētākās preces un pakalpojumus. ES tiesību akti aizsargā viņu kā pilsoņu un patērētāju tiesības visā Eiropas Savienībā tā, it kā viņi atrastos savā piederības valstī. To visu ir paveikusi vienotā tirgus izveidošana, kurā var brīvi pārvietoties gan cilvēki, gan preces, gan pakalpojumi, gan kapitāls. Šis tirgus aptver 460 miljonus pilsoņu 25 valstīs, un tas ir vairāk nekā iedzīvotāju skaits ASV un Krievijā kopā. Vienotais tirgus, ko izveidoja 1993. gadā, ir nerimstošs process, un tas turpinās, pastāvīgi paplašinās un tiek precizēts un atjaunināts.
Nav bijis viegli likvidēt šķēršļus vienotajam tirgum. Tā četras brīvības – cilvēku, preču, pakalpojumu un kapitāla pārvietošanās brīvība pāri ES iekšējām robežām – tika nostabilizētas līdz 1993. gadam pēc gadiem ilgušām pūlēm. Ar to process vēl nebeidzās, bet tikai sākās.
Kopš tā laika ir pastiprināta un konsolidēta vienotā tirgus pamata struktūra. Tā rezultātā patērētāji tagad ir ieguvuši zemākas cenas un plašāku pakalpojumu izvēli, jo, piemēram, telekomunikāciju, elektroenerģijas un gāzes piegādes uzņēmumi bija spiesti savstarpēji konkurēt cīņā par klientiem un tika liberalizēti tādi pakalpojumi kā, piemēram, aviopārvadājumi.
Brīvības, ko piedāvā vienotais tirgus, attiecas uz visām 25 dalībvalstīm, lai gan pastāv arī daži pagaidu izņēmumi. Nozīmīgākie no tiem ir īslaicīgi ierobežojumi jauno dalībvalstu pilsoņiem, kuri sāk strādāt dažās citās ES valstīs, un tas, ka saglabājas pārbaudes uz robežām starp jaunajām un vecajām dalībvalstīm. Pēdējie šeit minētie ierobežojumi tiks atcelti, tiklīdz jaunās dalībvalstis uzlabos savu robežkontroli austrumu vai dienvidu virzienā līdz tiem standartiem, kas tiek pieprasīti ES ārējām robežām.
Pati vienotā tirgus ideja ir ļoti vienkārša – uzlūkot ES par vienotu teritoriju, kurā pastāv brīva savstarpēja cilvēku, kapitāla, preču un pakalpojumu mijiedarbība, veicinot konkurenci un tirdzniecību un uzlabojot efektivitāti. Augošā preču un pakalpojumu izvēle cels kvalitāti un samazinās cenas. Tā ir uzplaukuma pamatformula.
Tomēr vienotais tirgus ir kas vairāk nekā tikai tautsaimniecības jautājums. Cilvēki var brīvi izvēlēties, kurā ES valstī apmesties uz dzīvi.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация