Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:514030
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.03.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 14 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  KOPĪPAŠUMA RAŠANĀS    6
2.  KOPĪPAŠUMA VEIDI    7
3.  KOPĪPAŠNIEKU SAVSTARPĒJĀS ATTIECĪBAS    8
4.  PIRMPIRKUMA TIESĪBAS    11
5.  KOPĪPAŠUMA DALĪŠANA    12
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    15
  IZMANTOTO AVOTU UN LITERATŪRAS SARAKSTS    18
Фрагмент работы

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Kopīpašuma izmantošanā Civillikums nosaka ievērojamus ierobežojumus – 1068. panta pirmajā un otrajā daļā ir noteikts: "Rīkoties ar kopīpašuma priekšmetu, kā visumā, tā arī noteiktās atsevišķās daļās, drīkst tikai ar visu kopīpašnieku piekrišanu; bet, ja kāds no viņiem rīkojas atsevišķi, tad šī rīcība ne vien nav spēkā, bet arī uzliek pēdējam pienākumu atlīdzināt pārējiem zaudējumus, kas viņiem ar to nodarīti.” Tāpēc ieiešana kopīpašumā var nākotnē liegt īpašumu izmantot jaunā ieguvēja iecerētā veidā, kas īpašuma pircējiem ir jāzin jau pirms īpašuma iegādes, lai nerastos konflikti un strīdi nākotnē.
Latvijā darījumi ar nekustamo īpašumu ir sabiedrības dzīves neatņemama sastāvdaļa, to apliecina arī zemesgrāmatu dati: 2016. gadā zemesgrāmatās reģistrēti 247530 darījumi, 2017. gadā - 244815 darījumi, 2018. gadā - 237092 darījumi, 2019. gada tikai pašā sākumā jau 15423 darījumi. Lielākā aktivitāte šogad ir Rīgas pilsētas zemesgrāmatu nodaļā un Zemgales zemesgrāmatu nodaļā darījumu skaita ziņā. Salīdzinājumā ar darījumu skaitu Zemesgrāmatu nodaļās un Latvijas Republikas Tiesas tiesu prakses apkopojumu, kas ir pirms astoņiem gadiem 2011. gadā, kas tieši saistīts ar kopīpašumu, var teikt, ka Civillikuma regulējums ir saprotams un skaidrs saistībā ar kopīpašuma iegūšanu, dalīšanu, uzturēšanu un citiem jautājumiem, kas skar kopīpašumu.
Pēc autores ieskatiem pirms noslēgt nekustamā īpašuma pirkuma līgumu ir rūpīgi jāanalizē minētā darījuma sekas. Iegādājoties nekustamo īpašumu, piemēram, dzīvokli, ir ļoti plaši un skaidri noteikts Dzīvokļa īpašuma likumā viss saistītais ar nekustamā īpašuma iegādi, kas ir dzīvokļa īpašums, dzīvokļa īpašnieks, viņa tiesības, pienākumi un atbildība līdz pat kopīpašuma daļām un šo daļu apmēriem.
Likumdevējs kopīpašumu definējis kā aprobežojumu. Latviešu valodā termins filoloģiski jāizprot kā kaut kā apgrūtinājums, kas ir kādas darbības rezultāts, un kas izpaužas kā kavēklis, šķērslis, slogs.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1377342
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация