Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:134895
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.05.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 13 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Kopīpašuma jēdziens un veidi    4
1.1.  Dalītais kopīpašums    4
1.2.  Nedalītais kopīpašums    5
2.  Kopīpašnieku tiesības un pienākumi    8
3.  Kopīpašuma apsaimniekošanas modeļi    12
  Priekšlikumi un secinājumi    14
  Izmantotās literatūras saraksts    15
Фрагмент работы

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Veicot izvirzītos uzdevumus un sasniedzot darba mērķi, var izdarīt sekojošus secinājumus:
1. Kopīpašums ir tāds īpašuma veids, kas rodas gan mantošanas ceļā, gan vairākām personām iegādājoties vienu lietu, gan izveidojot civiltiesisko sabiedrību, gan noslēdzot laulības līgumu par visas mantas kopību, gan citos gadījumos. Līdz ar to kopīpašuma tiesības regulē liels skaits tiesību aktu, kas sarežģī darbības ar to.
2. Atsevišķi var izdalīt gan kopīpašnieku, gan individuāla kopīpašnieka statusus. Šī iemesla dēļ var nodalīt viņu tiesības un pienākumus gan attiecībā pret kopīpašumu, gan vienam pret otru, gan pret trešajām personām.
3. Bieži vien kopīpašniekiem rodas problēmas savu tiesību un pienākumu nezināšanas pēc un nav skaidras izpratnes par to, kādā kārtībā pārvaldīt savu kopīpašumu un apsaimniekot to, jo ir jāievēro ne tikai pārējo kopīpašnieku, bet arī dažādas sabiedriskas intereses.
4. Izdevīgākā namu apsaimniekošanas forma ir dzīvokļu īpašnieku kooperatīvā sabiedrība, tā ļauj efektīvi kontrolēt gan apsaimniekošanas izdevumu lielumu, gan paša nama apsaimniekošanu visu dzīvokļu īpašnieku interesēs.
5. Kopīpašniekiem jābūt uzmanīgiem ar izdevumu taisīšanu kopējai lietai, jo pārējiem kopīpašniekiem tie ir jāatlīdzina attiecīgi savai domājamai daļai tikai, ja tie ir nepieciešamie izdevumi, ja vien viņi nav piekrituši to taisīšanai. Tādi paši noteikumi ir attiecībā uz namu apsaimniekošanas izdevumiem, bet šeit ir pašiem kopīpašniekiem jānošķir, kas ir nepieciešamie un kas derīgie izdevumi. Ja kāds no kopīpašniekiem nebūs piekritis derīgo izdevumu taisīšanai, tad no viņa samaksu par tiem nevarēs pieprasīt.

Priekšlikumi:
1. Rīgā ar namu apsaimniekošanas jautājumiem nodarbojas Rīgas pašvaldības aģentūra “Rīgas mājoklis”, kura veic arī konsultatīvo un izskaidrošanas darbu apsaimniekošanas jautājumos, apkopo veiksmīgāko namu apsaimniekošanas praksi un organizē apmācības. Arī citām pašvaldībām, būtu vairāk jāaktivizē sava darbība minētajos jautājumos. Sadarbība starp pašvaldībām šajos jautājumos veicinātu vienveidīgu, pozitīvu praksi, kas būtu izdevīgi ne tikai namu īpašniekiem, bet arī pašām pašvaldībām.
2. Visefektīvākais sabiedrības informēšanas veids par apsaimniekošanas labu praksi būtu caur pašvaldībām. Lai veidotu vienveidīgu un pareizu izpratni, informatīvos materiālus vajadzētu sagatavot atzītiem juristiem. Šajā gadījumā E.Kalniņa un A.Grūtupa komentāri, kas ir kā Civillikuma komentāri lietu tiesībās, nederēs, jo tie ir uzrakstīti diezgan smagā juridiskā valodā un ir pietiekoši komplicēti, lai cilvēks bez juridiskajām zināšanām brīvi tos spētu uztvert.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1322634
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация