Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:601071
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.02.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    5
1.  KORUPCIJAS JĒDZIENS    6
1.1.  POLITISKAJĀ SFĒRĀ KORUPCIJA IZRAISA ŠĀDAS SEKAS    8
1.2.  KORUPCIJAS EKONOMISKĀS SEKAS IR ŠĀDAS    8
1.3.  KORUPCIJAS BŪTISKĀKĀS SOCIĀLĀS SEKAS IR ŠĀDAS    9
2.  KUKUĻOŠANA    10
3.  LIKUMI, KAS IEROBEŽO KORUPCIJU    13
4.  CĪŅA PRET KORUPCIJU LATVIJĀ    18
5.  PĒTĪJUMS PAR CILVĒKU ATTIEKSMI PRET KORUPCIJU LATVIJĀ    20
5.1.  IEGŪTIE DATI UN TO ANALĪZE    21
  SECINĀJUMI    25
  IZMANTOTIE INFORMĀCIJAS AVOTI    26
  PIELIKUMS    27
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
Korupcija ir salīdzinoši plašs jēdziens, ar kuru saskaras gandrīz katras valsts iedzīvotāji. Korupcijas apkarošanai un tās ierobežošanai Latvijā ir izdoti likumi, kas aptver arī kukuļdošanu un kukuļņemšanu, kas tiešā veidā ir saistītas ar korupciju. Pēdējos gados Latvijā koruptīvo noziedzīgo nodarījumu skaits ir samazinājies, bet tas joprojām ir samērā augsts. Lai nu kā, pēc autora domām, korupcija Latvijā ir liela problēma, tā pastāv un pastāvēs tik ilgi, cik ilgi cilvēkos pastāvēs vieglprātīgie uzskati par korupciju un kukuļošanu. Korupcijas izplatība un iedzīvotāju bezatbildība pret korupciju un kukuļošanu arī bija iemesls, kādēļ es izvēlējos šo tematu.
Darba pirmajā daļā autors centās parādīt, kas ir korupcija un kādas ir tās sekas, un apskatīt likumus, kas ir saistīti ar korupciju. Korupcijas apkarošanai ir izveidoti likumi, kas iekļauti Latvijas Krimināllikumā. Saistībā ar korupciju jāpiemin arī kukuļošana, kas ir viens no izplatītākajiem korupcijas veidiem.
Iepazīstot literatūras avotos korupcijas jēdzienu autors noskaidroja, ka korupcija ir nelikumīgas darbības, ko veic amatpersona. Pēc tam autors noskaidroja, kas tiek pieskaitītas pie valsts amatpersonām. Latvijā tiek izdoti likumi un veiktas kampaņas korupcijas apkarošanai. Korupcijas izplatība Latvijā samazinās un tas ir vērtējams pozitīvi.
Autors izveidoja anketu, lai konstatētu kāda ir sabiedrības attieksme pret korupciju Latvijā, un izanalizēja respondentu sniegtās atbildes uz anketas jautājumiem. Tika iegūtas diagrammas, kas palīdz atbildēt uz pētījuma jautājumu un sniedz priekšstatu par korupcijas sastopamību Latvijā.
Tika veikta aptauja, kurā tika aptaujāti 76 Latvijas iedzīvotāji un secināts, ka ar korupciju Latvijā saskaras gandrīz ikkatrs pilngadību sasniegušais pilsonis un ka Latvijas iedzīvotāji ir nepietiekami informēti par korupciju un izturas pret to vieglprātīgi.
Atbilde uz pētījuma jautājumu - „Vai korupcija Latvijā ir izplatīta?” ir „Jā – korupcija Latvijā ir izplatīta” Uz to norāda biežas publikācijas presē un televīzijā, kā arī aptaujāto cilvēku atbildes uz anketas jautājumiem, kas norāda uz to, ka Latvijā cilvēki samērā vieglprātīgi izturas pret kukuļošanu.
Darba mērķis - izpētīt korupciju Latvijā, tika daļēji sasniegts.
Autors uzskata, ka masu medijiem vajadzētu vairāk informēt Latvijas iedzīvotājus par korupciju un ar to saistītajām lietām, kas varētu būt par pamatu korupcijas samazināšanai Latvijā.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1239217
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация