Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:737167
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.02.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Фрагмент работы

SECINĀJUMI:
1. Korupcija ir starptautiska problēma, kuru valstis var atrisināt tikai tad, ja tās veic kopīgus pasākums, nosakot vienotus kritērijus korupcijas novēršanai un apkarošanai.
2. Korupcija apdraud gan valsts ekonomisko, sociālo, tiesisko attīstību, gan ikviena tās iedzīvotāja tiesību un brīvību realizāciju, mazinot sabiedrības lojalitāti pret valsti un ietekmējot valsts politisko stabilitāti.
3. Pirmkārt, samazināt un ierobežot korupciju var, tikai vienlaicīgi risinot vairākas problēmas, kas rada korupciju, otrkārt, šo problēmu atrisināšanu veicina pretdarbība korupcijai visos virzienos.
4. Korupcijas rezultātā pieaug nodokļi un valsts zaudē ienākumus, jo korupcijas apkarošanai ir nepieciešami lieli valsts izdevumu tās apkarošanai.
5. Organizētā noziedzība nespēj pastāvēt bez korupcijas, savukārt korumpētu ierēdņu saistība ar organizēto noziedzību veicina valsts lēmumu pieņemšanu organizētās noziedzības interesēs, kas var novest pie valsts un organizētās noziedzības struktūru saaugšanas.
6. Masu mediji sniedz informāciju par amatpersonu darbību un aktualizē korupcijas problēmu kopumā, veicinot atklātību un sekmējot korupcijas novēršanu valstī.
7. Korupcijas pilnīga izskaušana nav iespējama, taču ir iespējams ar korupciju cīnīties, to ierobežojot, tādējādi uzlabojot sabiedrības uzticību, mazinot „ēnu” ekonomiku, kukuļošanu u.c. negatīvās, ar korupciju saistītas sekas.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация