Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:446036
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.10.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Ne tikai Latvijā, bet vairākās pasaules bibliotēkās krājums brīvpieejā ir pieejams ļoti minimāli un nepiemēroti lietotājiem. Piemēram, Slovēnijas senajā krātuvē, kuru apmeklēja Latvijas Universitātes bibliotēkas darbinieki, brīvpieejā krājums ir pieejams tikai 10%. Šis krājums ir veidots no izdevumiem tehniskajās un dabaszinātņu nozarēs, kopumā krājumā ir 120 000 eksemplāri un 600 periodiskie izdevumi. (3)
Manuprāt, gan pašvaldībām, gan bibliotēku darbiniekiem vajadzētu vairāk piedomāt pie tā, lai krājums būtu lietotājiem labvēlīgāks un pieejamāks. Cilvēki daudz biežāk apmeklētu bibliotēkas, ja tajās būtu siltāks, ērtāks, grāmatas būtu pietiekamā augstumā, pietiekami pieejamas utt. Kā risinājums varētu būt – plašākas telpas, lai lietotājiem būtu ērtāk pārvietoties starp grāmatu plauktiem, lai būtu gaišāks, siltāks un drošāks gan pieaugušajiem, gan bērniem. Vajadzētu uzlabot grāmatu kārtojumu tematiskajās iedaļās, lai būtu vieglāk uztverami un saprotami. Katrā bibliotēkā vajadzētu pašiem darbiniekiem vairāk piedomāt pie tā, lai lietotāji justos ērtāk un drošāk, un tie vēlētos bibliotēkā atgriezties atkal un atkal.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация