Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:520511
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.01.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Sākotnēji sākot apskatīt krāsas Feng Shui interjerā, ir svarīgi saprast dažus aspektus. Proti, krāsu pamatā Feng Shui interjerā ir pieci elementi (sk.2.attēlu). Katram elementam atbilst sava krāsa, kas rosina tā enerģiju. Svarīgi atcerēties arī to, ka Feng shui mācība īpaši uzsver arī līdzsvara un harmonijas nozīmi gan krāsās, gan interjerā kopumā (Heila, 2000:75). Savukārt autors Saimons Brauns uzskata, ka interjerā krāsu zinā tomēr lielāka nozīme ir Astoņiem virzieniem (sk.1.attēlu), nevis Pieciem elementiem, jo šie virzieni kopā ar centra krāsu veido krāsu paleti, kurā ietilpst deviņas pamatkrāsas (Brauns, 2001:122).
Skatoties nedaudz no krāsu asociācijām un nozīmes, autore iesaka sarkano krāsu, saskaņā ar Feng shui, izmantot tikai kā akcentu un neiesaka to lietot ēdamistabā, bērnistabā, virtuvē vai darbnīcā. Dzeltenā krāsa piemērota virtuvei un priekšnamam, bet nav ieteicama vannas istabai un meditācijas telpām. Zaļo krāsu savukārt iesaka sporta nodarbību telpām un vannas istabai, bet ne dzīvojamai istabai, studijai vai rotaļu istabai. Savukārt zilā krāsa, kas vislabāk piemērota tieši meditācijas telpām, terapijas telpām, arī guļamistabām vai telpām, ko vēlas optiski palielināt. Nebūtu ieteicama dzīvojamās, ēdamistabās vai studijā. Arī purpura krāsu var izmantot guļamistabai un meditācijas telpām, bet tā noteikti nav piemērota vannas istabai un virtuvei savas piesātinātības dēļ. Tāpat abām iepriekšminētajām telpām nav piemērota arī sārtā jeb rozā krāsa, ko savukārt var lietot guļamistabā. Taču brūno krāsu nav vēlams lietot guļamistabā, bet var izmantot studijas interjerā.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация