Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:516134
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.11.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Anotācija    2
  Ievads    3
1.  Krāsu īpašības    4
2.  Krāsu iedalījums    5
3.  Krāsu uztvere    6
4.  Krāsas telpu interjerā    7
5.  Telpa kā diskomforta izraisītājs    8
6.  Krāsas un emocijas    9
7.  Pētījuma rezultātu analīze    13
8.  Secinājumi    18
9.  izmantotie informācijas avoti    19
10.  Pielikums    20
Фрагмент работы

Gandrīz katru norisi dabā var attēlot kā periodisku svārstību kustību sistēmu ar individuālām frekvencēm, jo viss kustas un vibrē. Mūsdienu zinātne ir pierādījusi, ka matērija un enerģija patiesībā ir dažādu veidu svārstības. Arī gaisma, krāsa, siltums, magnētisms un elektrība nav nekas cits kā svārstību formas.
Cilvēka organisms uztver svārstības noteiktos diapazonos. Dažādām dzīvām būtnēm tie ir atšķirīgi. Tā, piemēram, zivis lieliski redz infrasarkanos viļņus, bet bites labāk saskata ultravioleto spektru. Cilvēka redze uztver krāsas diapazonā no infrasarkanā līdz ultravioletajam. Krāsas mēs redzam un sajūtam, skaņas dzirdam, bet pārējās vibrācijas ne vienmēr varam sajust, tomēr tās iedarbojas uz mums, uz mūsu emocionālo un garīgo stāvokli. (1, 16lpp)
Gaismai ir ļoti ciešs sakars ar krāsu, ja gaismu ar prizmu sadala dažāda garuma viļņos, tad iegūst septiņas varavīksnes krāsas. Taču krāsa nav saistīta tikai ar gaismas viļņa garumu. Tas kādu krāsu mēs redzam ir atkarīgs arī no tā kādas gaismas stari nonāk acī. Piemēram, ja vienlaikus acī nonāk zilie un dzeltenie stari, mēs redzam zaļo krāsu. Krāsa mainās arī tad, ja mainās apgaismojums. No tā var secināt, ka priekšmetiem pašiem par sevi nav nekādas krāsas, tiem tikai piemīt spēja atstarot kādas krāsas starus, bet kādas citas krāsas starus absorbēt. Saules gaisma satur visu varavīksnes krāsu starus. Ja priekšmets absorbē visus starus, tad mēs redzam melnu krāsu. Balto krāsu savukārt mēs redzam, ja priekšmets labi atstaro visus gaismas viļņus. Viena un tā pati krāsa izskatās dažādi atkarībā no fona, uz kura tā atrodas, jo krāsas uztvere mainās no tā, kādas krāsas tiek savstarpēji kombinētas.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация