Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:690288
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.02.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
  KRATĪŠANAS DEFINĪCIJA    4
  KRATĪŠANAS VEIDI    5
  KRATĪŠANAS VEIKŠANAS PAMATI    8
  KRATĪŠANAS VEICĒJI    9
  SECINĀJUMI    10
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    11
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
Kratīšana un izņemšana ir patstāvīgas izmeklēšanas darbības, un minētajās izmeklēšanas darbībās līdzība ir saskatāma šo izmeklēšanas darbību sasniedzamajos mērķos, proti, abām šīm darbībām mērķis ir iegūt kriminālprocesā nozīmīgus priekšmetus vai dokumentus, kuriem būtu pierādījumu nozīme konkrētajā kriminālprocesā. Šīs izmeklēšanas darbības atšķiras ar to, ka veicot kratīšanu, ir jābūt pietiekamam pamatam uzskatīt, ka meklējamais objekts varētu atrasties konkrētā vietā vai pie konkrētas personas, savukārt veicot izņemšanu, procesa virzītājam jau ir konkrētas ziņas par meklējamo objektu, proti, ir skaidri zināma tā atrašanās vieta. Izņemšana no kratīšanas atšķiras arī ar to, ka meklējamo objektu loks ir plašāks kratīšanā nekā izņemšanā.
Kratīšanas pamats ir ar kriminālprocesa materiāliem apstiprināts pieņēmums, ka meklējamie objekti var atrasties noteiktā vieta vai pie konkrētas personas, un juridisku un tiesisku šo pamatu padara rakstveida lēmums, ko var izdot izmeklēšanas tiesnesis, vai neatliekamo gadījumus izmeklētājs ar prokurora piekrišanu. Gan procesa virzītājam, gan izmeklēšanas tiesnesim ir jāspēj sniegt atbilstošs un pietiekams pamatojums kratīšanas nepieciešamībai, lai ievērotu cilvēktiesības.
Lai veiktu kratīšanu vispārējā kārtībā ir nepieciešams izmeklēšanas tiesneša lēmums. Izvērtējot iesniegto ierosinājumu, izmeklēšanas tiesnesis vai nu apmierina to vai noraida, un, lai ierosinājums tiktu apmierināts ir nepieciešams, lai tas būtu atbilstoši noformēts un tajā būtu ietverti kriminālprocesā noskaidrotie fakti un apstākļi, pamatojums kratīšanas nepieciešamībai un precīzs meklējamo objektu saraksts.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1376421
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация