Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:537516
 
Оценка:
Опубликованно: 01.07.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads    1
2.  Banku krīze Latvijā    2
3.  Kredītiestāžu uzraudzība    4
4.  Banku attīstība 1996. - 1997. gadā    5
5.  Latvijas banku sektors 2000    8
6.  Latvijas Bankas struktūra    11
7.  Latvijas rublis    12
8.  Lats un santīms    14
9.  Jubilejas un piemiņas monētas    16
10.  Secinājumi    18
11.  Pielikums    18
12.  Izmantotā literatūra   
Фрагмент работы

Mēs izvēlējāmies šo tēmu, jo tā mums šķita interesanta un tur iegūtā informācija noderīga arī turpmākajā dzīvē. Bankām patiešām ir ļoti svarīga loma Latvijas ekonomikā, tāpēc vēlējāmies par tām uzzināt sīkāk un informēt arī citus skolēnus, kā arī tuvāk aprakstīt ekonomisko situāciju Latvijā.
Ekonomika ir viena no visperspektīvākajām uzņēmējdarbības jomām, un šī iemesla dēļ ļoti daudzi mūsdienu jaunieši izvēlas studēt tieši ekonomiku. Daudziem ekonomika šķiet garlaicīga un neizprotama, mēs šajā projekta darbā vēlējāmies pierādīt pretējo. Un mēs ceram, ka skolēni, iepazīstoties ar mūsu projekta darbu, būs ieinteresēti uzzināt arī vēl vairāk par šo tēmu. Varbūt mēs arī kādam palīdzēsim izdarīt pareizo izvēli, plānojot nākotni!
Divu triju gadu laikā pēc Latvijas neatkarības atgūšanas notika ļoti strauja banku sektora izaugsme. Latvijas Banka izsniedza licenci 67 bankām (1991. gadā – 14, 1992. gadā – 36, 1993. gadā – 16, 1994. gadā – 1). No 1992. gada decembra līdz 1994. gada decembrim noguldījumu apjoms bankās pieauga vairāk nekā 2,4 reizes, banku aktīvi – vairāk nekā 3 reizes. Šāda banku sektora attīstības gaita ir raksturīga tautsaimniecībai, kas uzsākusi virzību uz tirgus ekonomiku, taču jau pats procesa straujums liecināja par iespējamo banku krīzes drīzu sākumu.
Bankās ieplūda uzņēmumu un privātpersonu nauda (arī tāpēc, ka valstī nebija alternatīvu naudas ieguldīšanas iespēju – valsts vērtspapīru, uzņēmumu, akciju u.c.), bet sarežģīti bija šo naudu racionāli izmantot, jo banku sektors attīstījās daudz straujāk nekā saimnieciskā vide, kurā tas darbojās. Latvijā pietiekami konsekventi un strauji nenotika īpašuma konversija. Valstī nebija nekustamā īpašuma un vērtspapīru tirgus, tāpēc bankām bija grūti ne tikai nodrošināt izsniegtos kredītus, bet arī izmantot kredītu nodrošinājumam saņemtās ķīlas. Privātajam sektoram vēl tikai veidojoties, bankām nebija iespējams uzkrāt ziņas par klienta spēju savlaicīgi samaksāt procentus un atmaksāt kredītu. Trūka drošu, tirgus apstākļiem piemērotu un efektīvu uzņēmumu saimnieciskās darbības projektu.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1145484
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация