Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:514856
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.02.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
  KREDITORI, TO RAKSTUROJUMS    4
  KREDITORU UZSKAITES KONTU RAKSTUROJUMS    8
  KREDITORU KONTROLE UN SAVSTARPĒJĀ SALĪDZINĀŠANĀS    18
  NOBEIGUMS    20
  IZMANTOTO AVOTU UN LITERATŪRAS SARAKSTS    22
Фрагмент работы

NOBEIGUMS
Visbiežāk kreditoru parādi rodas pērkot preces vai pakalpojumus uz kredīta – īstermiņa aizdevuma. Piegādātājam tas dod iespēju realizēt savu preci, palielinot apgrozījumu, samazināt noliktavā esošos krājumus, bet pircējs jau var sākt rīkoties ar iegādāto preci, vēl neveicis par to samaksu, tādējādi jau iegūstot naudas līdzekļus, lai varētu norēķināties ar kreditoru.
Lai uzņēmums strādātu efektīgi – maksimāli samazinot visus iespējamos riskus, uzņēmuma grāmatvedības uzdevums ir rūpīgi dokumentēt kreditoru parādus, kontrolēt norēķinus ar katru kreditoru atsevišķi, izvērtēt, kuram kreditoram jāatmaksā parāds ātrāk, lai neietekmētu uzņēmuma darbību. Kā arī patiesi un saprotami jāatspoguļo kreditoru parādu summas finanšu pārskatos.
Kreditoru uzskaitē ļoti nozīmīga ir kreditoru analītiskā uzskaite, kam ir jāpievērš liela uzmanība. Nevar pieļaut situāciju, ka uzņēmumam ir zināmas kopējās kreditoru saistības, bet nezin saistības pret katru atsevišķu kreditoru.
Savstarpējos norēķinus patstāvīgi ir jāsaskaņo ar kreditoriem, veicot savstarpējo norēķinu salīdzināšanu, izrakstot un / vai saņemot no tiem savstarpējās salīdzināšanas aktus. Kā arī obligāti jāveic salīdzināšanās pirms gada pārskata sastādīšanas.
Periodiski jāveic kreditoru parādu inventarizācija, saskaņojot parādu summas ar kreditoriem (par aizņēmumiem pret obligācijām un citiem aizņēmumiem, t.sk. no kredītiestādēm, norēķiniem ar piegādātājiem un darbuzņēmējiem un citiem parādiem).
Pirms uzsākt sadarbību ar kreditoru – piegādātāju, būtu jāveic pārbaude, vai kreditors ir reģistrējies Uzņēmumu reģistrā, vai tas ir PVN maksātājs, tas attiecās arī uz citā valstī esošiem kreditoriem, kā arī vai šim sadarbības partnerim nav nodokļu parādi, jāizvērtē sadarbības partnera maksātspēja.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация