Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:863985
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.01.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 15 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Vispārīgas ziņas    3
2.  Ģeogrāfiskais stāvoklis    4
3.  Vēsture    6
3.1.  Krievijas – Ziemeļu karš    6
3.2.  Krievijas impērija 18. – 19.gs.    6
3.3.  Krievijas – Irānas kari    6
3.4.  Krievijas revolūcija    7
3.5.  Padomju Sociālistisko Republiku Savienība (PSRS)    7
3.6.  Lielais Tēvijas karš    7
3.7.  Aukstais karš    7
3.8.  Mūsdienu Krievija    7
4.  Iedzīvotāji    8
4.1.  Iedzīvotāju skaits, blīvums    8
4.2.  Tautas, reliģijas    8
4.3.  Cilvēku nodarbošanās, tradīcijas    9
5.  Pilsētas    10
6.  Saimniecība, eksports, imports    11
7.  Ievērojamas vietas un cilvēki    13
  Literatūras saraksts    15
  Anotācija    16
Фрагмент работы

Krievijas rietumu daļā Austrumeiropas līdzenums ar vairākām augstienēm (Valdaja, Pievolgas augstiene un citas) un zemienēm (Pečoras, Piekaspijas zemiene); perifērijā kalni: Ziemeļu – Hibīni (1191 m) (3, 446) (kartoshēma pielikumā Nr. 1.).
Dienvidos – Lielais Kaukāzs (Elbrurss 5642 m, augstākā virsotne Krievija), Austrumurāli (Narodnajas kalns 1895 m), kas Austrumeiropas līdzenumu atdala no lēzenā un vidienē pārpurvotā Rietumsibīrijas līdzenuma. (3, 446).
Starp Jeņiseju un Ļeņu ir augsti paceltā un ieleju saposmotā Sibīrijas plakankalne (Putoranas plato ieleju augstums 1701 m), kas Austrumos pāriet Centrālajā Jakutijas zemiene, Ziemeļos Ziemeļsibīrijas zemienē. (3, 446) (kartoshēma pielikumā Nr. 1.)..
Sibīrija Dienvidos gar Krievijas robežu ir kalnāju josla – Altjas (Beluha 4506 m), Kuzņeckas Alatu, Sajāni, Piebaikāla un Aizbaikāla kalnu grēdas, Stanovoja kalniene. Sibīrijas Ziemeļaustrumu daļā un Tālajos Austrumos galvenokārt vidēji augsti kalni – Verhojanskas un Čerska grēdājs (Pobedas kalns 3147 m), Stanovojs, Kolimas, Čukču un Korjaku kalniene, Džugdžurs, Sihotealinas un plašas zemienes – Kolimas, Janas-Indigirkas zemiene. (3, 446)
Tektonika
Klusā okeāna piekrastē Kamčatkas pussalas kalni un Kuriļu salu vulkāni (160 vulkānu, no tiem ~ 40 dabīgi; Alaids 2339 m) līdz paleozoja sākumam bija izveidojies Austrumeiropas un Sibīrijas platforma, kā arī Aldanas vairogs tās dienvidaustrumu daļā. Starp platformām pastāvēja Urālu-Mongolijas-Ohotskas ģepsinklinālā josla, kas paleozoja beigās pārvētās kroku kalnu apgabalā. Hercīnajā krokojumā izveidojās Urāli, Sibīrijas platformas Dienvidu malā – Altajas kalni, bet Austrumu daļā sāka veidoties Sihotealina kalnzeme (3, 446).
Paleozoja beigās Austrumeiropas un Sibīrijas platforma saplūda ar kalniem un izveidojās vienots sauszemes masīvs, ko vēlējās ģeoloģijas ēras vietām sedz jūra. Mezozojā agrāk pacēlušas kalnu sistēmu tikai stipri noārdītas, kamēr kalnu pacelšanāsturpinājās (izveidojās Čerska un Verhojanskas grēdājs, Džugdžurs). Pa zemes garozas lūzuma līnijām izplūda magma. (3, 446).
Kainozojā radās Kaukāzas kalni, Kamčatkas pussalas un Kuriļu salu kalni. No jauna pacēlās daži agrāk stipri noārdīti kalni (Urāli) un līdzenumi. Altīvas Zemes garozas kustības, kas izraisa zemestrīces, izpaužas Austrumu kalnājos, TāloAustrumu (Kuriļu un Komandoru) salās, Ohotskas un Beringa jūras gultnē un piekrastē. Kamčatkā un Kuriļu salās ir darbīgi vulkāni. Augstākais darbīgais vulkāns – Kļuču spoka (4750m) (3, 446).…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация