Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:806677
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.02.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Krievija ir lielākā pasaules valsts pēc platības. Tā atrodas gan Eiropas, gan Āzijas daļā. Tās kopējā teritorija Austrumeiropā un Ziemeļāzijā aizņem vairāk nekā desmito daļu visas zemeslodes sauszemes virsmas. Attālums no Pēterburgas līdz Dežņova ragam pārsniedz 10 000 km, bet no Ziemeļu Ledus okeāna karstiem līdz valsts dienvidu robežām – ap 3000 km. Krievijai ir gara jūras (ar Japānu un ASV) un sauszemes robeža ar 13 valstīm. Kopējais robežas garums ir 59 000 km (19 000 sauszemes robeža un 40 000 km jūras robeža). Visgarākā robeža ir ar Kazahstānu. Latvijas un Krievijas robežas garums ir 250 km. Krieviju apskalo trīs okeāni – Ziemeļu Ledus okeāns (Barenca jūra, Karas jūra, Laptevu jūra, Austrumsibīrijas jūra, Čukču jūra), Atlantijas okeāns (Baltijas jūra) un Klusais okeāns (Beringa jūra, Ohotskas jūra, Japāņu jūra). Krievijai pieder Kaļiningradas apgabals, kas ir nošķirts no parējās valsts teritorijas.
Krievijai pieder vairāk nekā 120 tūkstoši upju. Te ir lielākais ezers pasaulē – Kaspijas jūra (platība – 371 000 km2 ) un dziļākais ezers pasaulē – Baikāls ( dziļums 1620 m). Baikālam ir aptuveni 25 milj. gadu, un tas ir vecākais uz Zemes (otrs vecākais ir Tanganjikas ezers āfrikā, kam ir tikai 2 milj. gadu). Taču ezera veidošanās turpinās. Par to liecina zemestrīces ezera apvidū. Zemes garozas kustības Baikālā novēro ik gadu. Unikāla ir Baikāla ezera un piekrastes dzīvnieku un augu pasule – te mīt apmēram 2600 augu un dzīvnieku sugu. No tām 960 dzīvnieku un 400 augu sugu ir endēmas – nekur citur nav sastopamas. Ezerā dzīvo aptuveni 50 zivju sugu, gandrīz puse no tām ir endēmas – omulis, golomjanka (dzīvdzemdētāja zivs, caurspīdīga, dzīvo pat 503 m dziļumā). Ezerā mīt apmēram 70 000 nerpu.…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1160628
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация