Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:614349
 
Оценка:
Опубликованно: 15.11.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Valsts apraksts    4
2.  Uztura tradīcijas    6
2.1.  Krievijas nacionālie svētki    9
3.  Krievu tautas virtuves 10 raksturīgāko ēdienu un dzērienu saraksts    10
  Kopsavilkums    11
  Izmantotā literatūra    12
Фрагмент работы

Kopsavilkums
Krievija ir ļoti liela valsts ar lielu iedzīvotāju skaitu. Krievijas nacionālo virtuvi laika gaitā ir veidojuši dažādi faktori – ģeogrāfiskais, vēsturiskais, ekonomiskais u.c. Ja jāveic krievu virtuves apkopojums, tad interesanti to ir darīt, salīdzinot ar kādu citu tautu, piemēram, latviešu tautas virtuvi. Tātad var secināt, ka abās svarīga loma ir maizei. Latviešu virtuvē maize ir goda vietā, to var ne tikai piekost klāt kādiem ēdieniem, bet arī no tās pagatavot dažādas uzkodas un desertus. Tomēr krievu virtuvē maize tiek biežāk lietota pie dažādiem ēdieniem. Kā kopīgo elementu var minēt arī skābus kāpostus un skābus dārzeņus kopumā – tiek gatavotas gan zupas, gan arī citi ēdieni kopā ar gaļu. Ja salīdzina dārzeņu pielietojumu, tad jāņem vērā latviešu pamatnodarbošanās jau ļoti sen – zemkopība, līdz ar to arī latviešu virtuvē plaši tiek izmantoti dažādi dārzeņi, kuri izaudzēti savā dārzā. Krievu virtuvē plaši izmanto arī pienu un piena produktus, arī šī iezīme ir kopīga abām tautām. Latviešu virtuvē pienu patērē gan svaigā veidā, gan arī apstrādātu, tāpat arī dažādās zupās un putrās. Latviešu tautai vienmēr tuva bijusi zvejniecības nozare, tāpēc arī zivju pielietojums uzturā ir plašs, līdzīgi ir arī krievu virtuvē. Abās virtuvēs ir arī līdzīgas gaļas pielietošana – cūkgaļa, medījumi, mājputni, taču krievu virtuvē vēl plaši izmanto liellopu, aitas uz kazas gaļu.
Pastāv uzskats, ka pasaulē dominējot tikai divu tautu virtuves – krievu un franču. Tās laika gaitā viena otru esot papildinājušas, bagātinājušas un no tām izriet visa daudzveidība. Lai vai kā, bet krievu virtuves pankūkas, vareņiki, soļanka un zivju ēdieni ir ļoti plaši pazīstami un iecienīti, kas liecina, ka krievu nacionālās virtuves ēdieni ir garšas receptoriem patīkami ne tikai Krievijā un kaimiņvalstīs, bet arī daudzās citās vietās pasaulē.


Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация