Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:973680
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.10.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads   
1.  Kriminālistiskās tehnikas līdzekļu jēdziens   
a)  Kriminalistiskas tehnikas līdzekļu veidi   
b)  Kriminalistiskas tehnikas sistēma   
2.  Kriminālistiskās tehnikas tiesiskais pielietojums   
3.  Zinātniski tehnisko līdzekļu klasifikācija   
4.  Kriminalistiskas tehnikas līdzekļi raksturojums   
  Nobeigums   
zmantotā literatūra   
Фрагмент работы

Lai atklātu, pierādītu noziedzīgus nodarījumus ir nepieciešama kriminālistiskā tehnika, kas balstās uz jaunākiem zinātniskām atziņām un sasniegumiem, kas pilnveidojās un attīstās nepārtraukti. Tāpēc, lai tiesībsargājošo institūciju darbinieki sekmīgi izmeklētu un atklātu noziedzīgus nodarījumus ir nepieciešams apgūt kriminālistikas teorētiskos pamatus, iegūt iemaņas un paņēmienus, lai varētu tos pielietot praksē, meklējot, atrodot, fiksējot un izņemot nozieguma pēdas.
Katra noziedzīga nodarījuma atklāšanas un izmeklēšanas efektivitāte ir atkarīga no tā, kā pārzina un cik prasmīgi izmanto zinātniskās metodes, pielietojot mūsdienu zinātniski tehniskos līdzekļus un paņēmienus pierādījumu ieguvē, izpētē un novērtēšanā.
Pierādījumu rašanās, savākšanas, izpētes, novērtēšanas un izmantošanas likumsakarību izzināšana rada pamatu jaunu kriminālistikas tehnisko līdzekļu, pētīšanas paņēmienu un jaunu metožu izstrādāšanai un pielietošanai noziedzīgo nodarījumu atklāšanā, izmeklēšanā un arī novēršanā.
Kriminālistikas galvenais uzdevums ir pēc iespējas ātrāk un pilnīgāk atklāt noziedzīgo nodarījumu, izmantojot specifiskus līdzekļus, zinātnisko un tehnisko aprīkojumu.
Kriminālistiskā tehnika sastāv no tehniskajiem līdzekļiem, kas izstrādāti, lai varētu izpētīt un fiksēt noziedzīga nodarījuma apstākļus, kā arī, lai atrastu, fiksētu, izņemtu, saglabātu un izpētītu pierādījumus un veiktu kriminālistiskās tehnikas klasifikāciju. Zinātniski pamatotā kriminālistisko objektu, paņēmienu un principu klasifikācijai ir nozīmīga vieta kriminālistiskās tehnikas nozarē.
Lai izprastu kriminālistikas tehnikas nozīmīgumu, ir nepieciešams iepazīties ar katru zinātniski tehnisko līdzekli atsevišķi, kas ir aprakstīti tēmas izklāstā.
Mans uzdevums ir iepazīstināt ar kriminālistiskās tehnikas teorētisko pusi, kas ir svarīgi procesa virzītājiem, pielietojot zinātniski tehniskos līdzekļus praksē un dot ieskatu, lai orientētos kādi zinātniski tehniskie līdzekļi ir mūsdienās un kādu lomu spēlē noziedzīgu nodarījumu atklāšanā.
Lai nodrošinātu izmeklēšanas darbības efektivitāti, jābūt lietpratējiem kriminālistiskās tehnikas jomā, jo tikai tā mūsu valstī spēs atklāt, izmeklēt, pierādīt noziedzīgu nodarījumu apstākļus un saukt pie atbildības vainīgās personas kā tas paredzēts likumā.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,98 €
Комплект работ Nr. 1128578
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация