Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:266843
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.03.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Par paražu tiesībām Latvijas teritorijā var spriest tikai netieši pēc ļoti neskaidriem un grūti datējamiem juridiskās folkloras materiāliem, kuros atrodami tautas apziņā daudzus gadu simteņus saglabājušies šo tiesību elementi. 19.gadsimta beigās un 20.gadsimta sākumā vēsturnieku darbos faktiski kā pētījumu pamats izmantotas senās Eiropas paražu tiesību raksturīgākās iezīmes, saskaņojot tās ar netiešajiem vietējiem avotiem. Paražu tiesības rodas tad, kad sabiedrība ar valsts aparāta palīdzību panāk, ka paražu ievērošana ir obligāta visiem sabiedrības locekļiem. Par cik Latvijas teritorijā 12.-13.gadsimtā var runāt par valsts iekārtas veidošanas pirmsākumiem, pieļaujams, ka stingras robežas starp paražām un paražu tiesībām nebija.
Īpašuma, mantošanas, ģimenes, saistību un krimināltiesību elementi paražu tiesībās izdalāmi mākslīgi, to iezīmju labākai izpratnei. Pats vārds tiesības kā juridisks termins tiek lietots kopš 19,gadsimta otrās puses, un nerakstītām tiesībām to darbības laikā jebkāds formāls iedalījums nav iespējams.
Savā mājas darbā mēģināšu papētīt krimināltiesības, kā tiesību elementu senākos tiesību avotos un jau kā normu kopumu periodā pirms Pirmā pasaules kara, Latvijas teritorijai atrodoties Krievijas impērijas sastāvā.

2. Krimināltiesības senās Latvijas teritorijā
Krimināltiesības senās Latvijas teritorijā veidoja galvenokārt asinsatriebības un izpirkuma paražas no kopienas laikiem. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1209419
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация