Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:705784
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.06.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kristietība radās mūsu ēras pirmā gadsimta otrajā pusē Romas impērijā, kad Jeruzalemi iekaroja Nebukadnecars II1, un vairāki tūkstoši ebreju ģimeņu tika izsūtītas uz dažādām vietām, tai skaitā arī uz Romu, kur viņi dzīvoja gūstā. Tas aprakstīts arī Bībelē – Daniela grāmatā.
Sākotnēji bija jūdaisma2 sekta, kas pauda apspiestās tautas ilgas pēc atbrīvotāja (pestītāja). Šie uzskati galvenokārt izplatījās trūcīgo iedzīvotāju un vergu vidū. Idejiski kristietība iziet no austrumzemzemju reliģiskās mitoloģijas un atsevišķiem antīko filozofu priekšstatiem. Tās patiesais sākums bija tad, kad ap 4. gadu pirms mūsu ēras Jeruzalemē (Izraēlā) pasaulē nāca Jēzus Kristus. Viņš bija jūdu gaidītais pestītājs – mesija. Kristieši tic, ka viņš bija Dieva dēls, kas nācis pasaulē, lai atbrīvotu cilvēkus no grēka un ļaunuma. 33 gadu vecumā viņš sāka dziedināt slimos cilvēkus un sludināt ticību, kas aizstāvēja visus izstumtos. Viņš sludināja, ka „mīlestība un kalpošana ir svarīgāka nekā visi ebreju baušļi”. Kad mūsu ēras 30. gadā Jēzus Kristus ienāca Jeruzalemē viņš tika sagūstīts un sodīts ar nāvi. Pirms nāves Jēzus Kristus ar saviem tuvākajiem mācekļiem dalījās maltītē, kas sastāvēja no maizes un vīna. Tā radās Svētais Vakarēdiens, kur dievlūdzēji saņem Jēzus Kristus miesu un asinis (maizi un vīnu)3. Viņa mācekļi sludināja, ka Jēzus Kristus pēc trim dienām augšāmcelsies. Šie mācekļi arī izveidoja pirmo baznīcu. Vēlāk viņiem pievienojās vairāki tūkstoši sekotāju.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1193840
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация