Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:270022
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.12.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Krusta karu kustība bija savdabīgs fenomens viduslaiku vēsturē. Tās cēloņus nevar saistīt tikai ar kristīgās ticības izplatīšanu, kaut arī tajā laikā šai idejai bija sevišķi nozīmīga loma. Bija arī politiskie iemesli – pareizticīgās Bizantijas imperators lūdza Romas pāvesta palīdzību cīņā pret musulmaņu tautām. Sākotnēji krusta karu kustība izpaudās kā ideja atbrīvot Kristus kapu no „neticīgo” (musulmaņu) varas, lai kristīgie svētceļnieki varētu netraucēti apmeklēt Jeruzalemi. Kamēr Palestīnu pārvaldīja arābi, kristiešu svētceļotājiem netika liegta iespēja apmeklēt Kristus kapu.
Krusta kari izplatījās vairākos virzienos – uz arābu kontrolēto Pireneju pussalu, Tuvajiem Austrumiem un Austrumbaltiju. Katrs no šiem reģioniem saistīja krusta karotāju interesi gan visiem krastiem kopīgu cēloņu, gan specifisku sociālekonomisku un ģeopolitisku iemeslu dēļ. Krusta karu laikā izveidojās mūku ordeņiem līdzīgas bruņinieku organizācijas – krusta karotāju ordeņi. Tajos bruņiniekus vienoja stingra, askētiska disciplīna un reliģisks fanātisms.
Baltijas reģions krusta karotāju interešu lokā nonāca galvenokārt izdevīgā ģeogrāfiskā stāvokļa dēļ, jo atradās starp Ziemeļeiropu un Krievzemes kņazistēm. Ziemeļvācijas un Gotlandes tirgotāji veicināja militāru ekspansiju, atbalstot to finansiāli. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация