Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:263212
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.10.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kūdra ir viena no Latvijas ievērojamākajām dabas bagātībām. Kūdras purvu kopplatība pēc 1980.gada datiem ir 6401 km2 jeb 9,9% no valsts teritorijas, bet kūdras resursi ir ap 11 miljardiem m3 jeb 1,7 miljardi t. Diemžēl liela daļa no šiem resursiem dažādu apstākļu dēļ nebūs izmantojama vai arī to izmantošana būs apgrūtināta, jo tos klāj vērtīgas mežaudzes, tie atrodas zem lauksaimniecībā izmantojamām zemēm, kā arī aizsargājamās teritorijās.
Kūdras fondā ietvertas 5799 kūdras atradnes, no tām 7 ar platību lielāku par 5000 ha, 87 ar platību 1001 – 5000 ha un 109 ar platību 501 – 1000 ha. No visām purvu platībām 69,7% atrodas neskartā stāvoklī, 15% ir nosusinātas un tiek izmantotas lauksaimniecībā, 8,4% aizņem nosusinātas mežaudzes, 3,9% izmanto kūdras ieguvei. 1,8% kūdras krājumu jau ir izmantoti, bet 1,2% aizņem ūdenskrātuves.
Kūdra ir veidojusies visā pēc ledus laikmetā. Kūdra ir organiskas izcelsmes nogulumiezis un ģeogrāfiskās ainavas elements.
Kūdra uzkrājas purvos un sastāv no purvu augu atliekām ar dažādu, bet visumā nepilnīgu sadalīšanās pakāpi, ko nosaka paaugstināta mitruma un apgrūtinātas gaisa pieplūdes apstākļi.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация