Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:620572
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.01.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 14 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Фрагмент работы

2009. gada 27. jūlijā Kuldīgas novada Dome apstiprinājusi, ka tiek izveidota Kuldīgas novada pašvaldība, apvienojoties Kuldīgas pilsētas pašvaldībai, Ēdoles pagasta, Gudenieku pagasta, Īvandes pagasta, Kabiles pagasta, Kurmāles pagasta, Laidu pagasta, Padures pagasta, Pelču pagasta, Rendas pagasta, Rumbas pagasta, Snēpeles pagasta, Turlavas pagasta, Vārmes pagasta pašvaldībām. (www.kuldiga.lv 2009, ER)
Kuldīgas novads atrodas Latvijas Rietumu daļā jeb Kurzemē. Kuldīgas novada teritorijas platība ir 1756,7 km2 un ir viens no vislielākajiem novadiem Kurzemē, kuras plānošanas reģionā arī atrodas. Pēc Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Iedzīvotāju reģistra datiem 2009.g. I ceturksnī iedzīvotāju skaits Kuldīgas novadā ir 27430. Kuldīgas novadam kaimiņu novadi ir Alsungas, Ventspils, Talsu, Kandavas, mazliet Saldus, Skrundas, Aizputes un Pāvilostas. Kuldīgas novadam ir tikai sauszemes robeža, kas ir uzskatāms par novada mīnusu, jo tam nav iespējams piekļūt ar ūdens transporta līdzekļiem. No tūrisma plānošanas viedokļa novada novietojums ir izdevīgs, lai arī tam nav robeža ar nevienu no kaimiņvalstīm, tas atrodas pietiekoši netālu no Lietuvas, kā arī atrodas pašā Kurzemes centrā, tas nozīmē, ka gan tūristiem no Lietuvas, gan vietējiem tūristiem nav jāmēro pārāk tāls ceļš. Novada centrā - Kuldīgā visbagātāk koncentrējas tūrisma apskates objekti. Kuldīga atrodas 155 km no Rīgas. Tā atrodas svarīgu Kurzemes autoceļu krustpunktā - starp Ventspili un Liepāju, starp Liepāju un Talsiem, starp Saldus un Ventspili, starp Talsiem un Saldus.
Kuldīgas pilsētai ir laba autobusu satiksme ar lielākajām pilsētām Rīgu, Liepāju, Ventspili, Tukumu. Autobusi uz šīm pilsētām kursē vairākas reizes dienā. Ļoti liels mīnuss ir, ka uz Kuldīgu nav iespējams nokļūt ar vilcienu, kas ir iecienīts un ērts pārvietošanās līdzeklis piemēram, velotūristiem.
Novada ZR daļā plešas Piejūras zemiene, vidusdaļā – Rietumkurzemes augstiene ar morēnu pauguriem, kas paceļas ~ 100 m virs jūras līmeņa, bet augstākajā vietā – Vārdupes kalnā sasniedz 140 m. Kuldīgas novadam tek cauri viena no Latvijas garākajām upēm Venta, gleznainā Abava, kuras lielākās vērtības gan atrodamas Kandavas novadā, Riežupe, Vārme, Ēda, Šķēde, Rīva, Padure. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1117223
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация