Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:261717
 
Оценка:
Опубликованно: 17.05.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
2.  Vēsturiskie notikumi 1934.gada maijā    5
3.  Pētījuma metodoloģija    7
3.1.  Kontentanalīze    7
3.2.  Diskursa analīze    8
4.  Objektu raksturojums    8
4.1.  „Jaunākās Ziņas”    8
4.2.  „Zemgales Balss”    9
5.  K.Ulmaņa apvērsuma atspoguļojums 1934.g. dienas presē    10
  Secinājumi    16
Фрагмент работы

Secinājumi
No vēsturnieku viedokļiem par K. Ulmani var secināt, ka vairākumā gadījumu negatīvi tiek vērtēts viņa vadītais apvērsums un atsevišķas politiskās detaļas viņa darbībā, tomēr vēsturnieki uzskata viņu par harizmātisku cilvēku ar labām personiskajām īpašībām. Šo harizmu parāda arī prese pēc apvērsuma, rakstot par Ulmani un apvērsumu tikai un vienīgi pozitīvas atsauksmes.
Gan laikraksts „Jaunākās Ziņas”, gan „Zemgales Balss” pozicionē Ulmani kā pozitīvo tēlu, tautas glābēju, izmantojot pat visai absurdus apgalvojumus, piemēram, to, ka Ulmanis novērsa apvērsumu.
Laikrakstā JZ jūtama nedaudz pieticīgāka Ulmaņa un apvērsuma slavināšana nekā ZB, kas jau pirms apvērsuma bija LZS uzticīgs preses izdevums.
Ulmaņa pozitīvais Vadoņa tēls tiek veidots ne vien ar slavinošu, patriotisku rakstu palīdzību, bet arī ar rakstiem par sociāldemokrātu, šajā gadījumā „slikto” apcietināšanām, pieminot viņu ieroču krājumus un apvērsuma plānus. Tāpat Ulmaņa tēla veidošanā palīdz publicētie portreti.
Lielu uzmanību laikraksti pievērš ārzemju preses ziņojumiem par Latviju. No šiem ziņojumiem latviešu lasītājiem pārpublicētas tikai pozitīvas atsauksmes, lai izskatītos, ka visa Eiropa atbalsta Ulmani, šādi sekmējot uzticību vadoņa kultam. Tā kā visas Eiropas valstis nebija pārgājušas no demokrātijas uz autoritāru režīmu, ir pamats domāt, ka atsevišķos Eiropas laikrakstos apvērsums tomēr tika kritizēts.
Izteikts uzsvars likts uz daudzajiem apsveikumiem, kurus saņem valdība pēc apvērsuma, tādā veidā mēģināts attēlot, ka tauta priecājas par pārmaiņām.
Pastāvot cenzūrai, iedzīvotājiem tika piedāvāts tikai viens viedoklis – Ulmaņa apvērsums ir labs. Līdz ar to netika piedāvāta iespēja pašiem vērtēt šo notikumu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация