Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:512921
 
Оценка:
Опубликованно: 22.02.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Secinājumi
Darba gaitā tika secināts, ka kultivācijas teorija un televīzijā redzamais vardarbīgais saturs, nenoliedzami, atstāj ietekmi uz cilvēku jeb konkrētās televīzijas pārraides skatītāju netiešā veidā. Vardarbība televīzijā ir novērojama bieži, dažādu saturu pārraidēs.
Darba mērķis bija noskaidrot vai kultivācijas teorija ietekmē bērnu uzvedību, ja viņi skatās vardarbīgas multfilmas. Mērķis tika izpildīts.
Problēma bija bērnu multfilmu esošā vardarbības ietekme uz bērnu, veidojot un mainot viņu dzīves uztveri. Tēma tika aktualizēta un izvirzītā problēma apstiprināta, veicot pētījumu.
Darba pirmajā nodaļā tika aplūkota kultivācijas teorijas teorētiskais aspekts. Tika analizēts kultivācijas teorijas skaidrojums, izdalīti skatītāju tipi kā smagais un vieglais skatītājs, aprakstītas kultivācijas teorijas izpausmes integrācija un rezonanse un aplūkoti kultivācijas diferenciāļa faktori. Tika analizēta kultivācijas teorijas vēsture un sākums, stāsti, kas to veido, kā arī tās turpmākā attīstība un nākotne.
Darba otrajā nodaļā tika veikts empīrisks pētījums. Pētījums sevī ietvēra bērnu novērošanu un pārrunu veikšanu pēc dažāda satura multfilmu noskatīšanās. Vēl tika analizēti profesionāļu pētījumu par vardarbību bērnu multfilmās un citās televīzijas pārraidēs.
Apkopojot iegūto informāciju gan literatūras avotos, gan interneta resursos tika noskaidrots, ka bērniem ir daudz grūtāk atpazīt realitāti no iedomu pasaules. Televīzijas pārraižu saturs vislielāko ietekmi atstāj uz jaunāko vecuma kategoriju, turklāt vardarbīga satura pārraides uz bērnu atstāj negatīvas sekas.
Pētījumā tika secināts, ka bērniem vardarbība multfilmās neliekas slikta parādība, viņi par to smejas, ir gatavi to pielietot ikdienā.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация