Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:496289
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.04.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kas tad īsti ir kultūra? Pēdējā gadsimta gaitā ,sakarā ar ik sekundi augošo jaunatklājumu skaitu ,šim terminam ir radušies n-tie skaidrojumi.
Var teikt ,ka tā ir daudzu humanitāro zinātņu kategorija, t.i., jēdziens ,kas izsaka attiecīgās zinātnes objekta būtiskās pazīmes ,un tādejādi veicina tā izpēti un izpratni. Teiksim, senēģiptiešu vērtību skalas viena no pašām svarīgākajām iedaļām bija pastāvīgums ,nesatricināmība un izturība (tās ir īpašības ,kuras iemiesotas ,piemēram, piramīdās).Tas ir par iemeslu kāpēc senie ēģiptieši katru no kādām atkāpēm no normas ,šī te pastāvīguma ,nesatricināmības traucējumu gandrīz vai kā traģēdiju. No 18.gs.p.m.ē. saglabājies slavenais Ipusera teiciens –„Tik tiešām, zeme apgriezās līdzīgi podnieka ripai,” kas ir tieša liecība par šī reģiona iedzīvotāju toreizējo dzīves uztveri. Nīlas ielejai raksturīgā vienveidība un simetriskums ir tieši ietekmējis senā ēģiptieša aso līdzsvara izjūtu, kas skaidri parādās viņu skulptūru formas samērībā un monumentālismā.
Nīlas ielejas kultūras savdabības viens no iespaidotājiem ir zināma teritoriālā noslēgtība – ieleju no pārējās pasaules norobežo Lībijas tuksnesis(rietumi),Arābijas tuksnesis(austrumi),Nīlas krāces(dienvidos) un Vidusjūra(ziemeļos).Otrs, tikpat svarīgs ,ir dabas procesiem šajā teritorijā piemītošā regularitāte un pastāvīgums. Šie te ir galvenie senās Ēģiptes kultūras izveidošanās pamatakmeņi.…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1133674
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация