Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:632696
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.12.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Attīstīta vispārējā fiziskā sagatavotība ir priekšnoteikums labai bērna pašsajūtai, veselībai un iespējai nodarboties ar jebkādu sporta veidu. Jautājumus par bērnu un jauniešu fizisko sagatavotību atbild un komentē fizioterapeite un sporta eksperte Diāna Stupele.
Vispārējā fiziskā sagatavotība ir pamats jebkuram sporta veidam, iemāca pareizu stāju un līdzsvaru. Ikviena cilvēka ķermenis darbojas labāk, ja tas nodarbojas ar sportu. Smadzenes strādā labāk, naktīs labāk nāks miegs, sports palīdz izvairīsies no dažādām veselības problēmām, kā arī tiek samazinātas dažādas psiholoģiskas problēmas - nepamatotas dusmu lēkmes, depresija, cilvēks kļūst pārliecinātāks par sevi. Turklāt sports jauniešu vidū veicina dažādas sociālās prasmes.
Ir pierādīts, ka nodarbojoties ar fiziskām aktivitātēm bērnībā, arī turpmāko dzīvi cilvēks ir ar sportu uz TU, un ir lielāka iespēja arī vēlāk iesaistīties dažādos sporta veidos, un sasniegt labus rezultātus.
Diāna Stupele komentē, cik svarīgi ir bērnam apzināties savu ķermeni, iemācīties vingrinājumu pamatkustības un to pareizu izpildi, tādējādi izstrādājot pareizu kustību stereotipu un uzlabojot koordināciju. "Bērni ļoti strauji aug, taču bieži vērojams, ka muskuļi netiek līdzi strauji augošajam ķermenim un nespēj viņu noturēt. To, protams, veicina arī mazs fizisko aktivitāšu apjoms, neveselīgs uzturs, nepareiza ergonomika skolās (galdu un krēslu augstums un mugurkaula izliekums sēžot), kā arī neatbilstoša fiziskā slodze. Līdz ar to bērnam izveidojas nepareiza stāja un var rasties visdažādākās veselības problēmas."
Tehnoloģiju un izklaides uzņēmums Lattelecom un viena no vadošajām eSporta organizācijām Baltijā GOEXANIMO ir apvienojuši spēkus un izveidojuši Baltijas eSporta līgu (BESL PRO), kas ir pirmais šāda līmeņa eSporta pasākums reģionā. Pirmajā sezonā komandas, kas dalībai līgā var pieteikties līdz 4. februārim, sacentīsies divās pasaulē un Baltijā populārākajās disciplīnās: League of Legends un Counter-Strike: Global Offensive, portāls Diena.lv uzzināja no Lattelecom pārstāvjiem.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация