Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:812152
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.05.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 14 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Фрагмент работы

Andrejsala pieder bijušajai Rīgas ostas teritorijai. Šī, 23 ha aptverošā, teritorija ir iekļauta projektā „Riga Port City”, kura attīstītājs ir SIA „Jaunrīgas attīstības uzņēmums”. Andrejsalas attīstība ir paredzēta kā pirmais šī projekta attīstības posms. Ņemot vērā Andrejsalas atrašanos tuvu Rīgas vēsturiskajam centram, to paredzēts pakāpeniski pārveidot par estētisku un daudzfunkcionālu pilsētvidi ar augstas kvalitātes arhitektūru. Īpaša uzmanība šajā projektā pievērsta arī laikmetīgās mākslas un kultūras vērtību iedzīvināšanai. Teritorijas attīstība tiek realizēta saskaņā ar Rīgas pilsētas attīstības plānu, kā arī ņemot vērā to, ka Andrejsala atrodas Rīgas vēsturiskā centra aizsardzības zonā, kas ir iekļauts UNESCO Pasaules kultūras mantojuma sarakstā.
Galvenās kultūras aktivitātes Andrejsalā norisinājās tieši no 2006. līdz 2008. gadam. 2006. gadā ar Kultūras ministrijas un Laikmetīgā mākslas centra starpniecību tika atrasti mākslinieki, kuriem tika piedāvātas telpas Andrejsalā, kur tie varētu realizēt savus radošos projektus. Šis Andrejsalas fenomens uzskatāms par ko vēl nebijušu ne vien Latvijas, bet arī visas Baltijas mērogā. Latvijā līdz tam nebija bijis šādas - sabiedrībai brīvi pieejamas vietas, kur vienuviet būtu aptverts tik plašs kultūras aktivitāšu loks, kurš Andrejsalu padarījis par nozīmīgu kultūras centru. Jau 2006. Gadā savu radošo darbību tur uzsāka vairāki mākslinieki, veidojot radošās apvienības, kuru galvenās mītnes atradās vienkopus, Andrejsalas teritorijā. Vienlaikus tur norisinājās neskaitāmi kultūras pasākumi, no kuriem vairāki gan piesaistīja arī ārzemju māksliniekus, gan ļāva Latvijas māksliniekiem iegūt starptautisku atpazīstamību un sakarus. 2008. Gada nogalē Andrejsalu pametušas vairākas radošās apvienības, norādot uz Andrejsalas aktīvās kultūrās dzīves norietu. Ņemot vērā arī drīzumā paredzamo Andrejsalas pārveidošanu biroju un dzīvojamo ēku rajonā, kā darba tēma izvēlēta „kultūras aktivitātes Andrejsalā 2006.-2008. gadā”.
Darbā apskatīti galvenās kultūras dzīvi vadošās apvienības, to aktīvākās darbības laiks, galvenās aktivitātes, kā arī patreizējās apvienību darbības vietas. Darbā fiksēti un hronoloģiskā secībā apskatīti 2006., 2007. un 2008. gada nozīmīgākie Andrejsalas kultūras pasākumi, un izvērtēta to nozīme Latvijas kultūras dzīvē un tās attīstībā.
Zinātniski pētnieciskā darba mērķis ir fiksēt un aprakstīt Andrejsalas galvenos kultūras virzītājus – tās pastāvīgos iemītniekus, un apskatīt galvenos kultūras pasākumus laika posmā no 2006. līdz 2008. gadam, izvērtējot to nozīmi Latvijas kultūras dzīvē.


Zinātniski pētnieciskā darba uzdevumi ir:
apskatīt Andrejsalas pastāvīgās mākslinieciskās aktivitātes un izvērtēt to lomu Latvijas kultūras dzīvē;
apkopot galvenos Andrejsalā notikušos kultūras pasākumus laika posmā no 2006. līdz 2008. gadam;
apskatīt Andrejsalas aktivitāšu novērtējumu no sabiedrības un no tajā darbojušos mākslinieku viedokļa.
Darbā izmantotas šādas metodes:
literatūras, plašsaziņu līdzekļos un interneta vietnēs pieejamās informācijas izpēte kā izziņas metode;
intervijās iegūtās informācijas apkopošana kā izziņas metode.
Zinātniski pētnieciskajā darbā ir divas nodaļas.
Pirmajā nodaļā apskatītas Andrejsalā darbojošās radošās apvienības, mākslinieki un to vadītie objekti, no kuriem katram ir veltīta sava apakšnodaļa. Izvērtēts arī šo apvienību ieguldītais darbs Andrejsalas un Latvijas kultūras dzīves attīstībā. Otrajā nodaļā hronoloģiskā secībā apskatīti nozīmīgākie kultūras pasākumi, kas Andrejsalā norisinājušies 2006., 2007. un 2008. gadā. Katra gada notikumi apkopoti apakšnodaļā, kurā pa gada mēnešiem apskatīti tajos notikušie kultūras pasākumi.
Zinātniski pētnieciskajam darbam ir teorētiska nozīme – to var izmantot apgūstot Andrejsalas teritorijā notikušo kultūras pasākumu kopumu un to nozīmi Latvijas kultūras dzīves attīstībā. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация