Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:784120
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.02.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Anotācija    3
  Annotation    4
  Ievads    5
1.  Mediju raksturojums    6
1.1.  Mediju funkcijas    6
1.2.  Mediju loma sabiedrības dzīvē    8
1.3.  Mediji un kultūra    9
2.  Latvijas žurnālistikas un avīžniecības vēsture    10
3.  Pasaules žurnālistikas un avīžniecības vēsture    12
4.  Kultūras tēmas atspoguļojums vēsturē    14
4.1.  Žurnāls “Atpūta”    14
4.2.  Žurnāls “Liesma”    15
5.  Kultūras tēmas atspoguļojums žurnālos mūsdienās    18
5.1.  Žurnāls “Ieva”    18
5.2.  Žurnāls “Santa”    20
6.  Sabiedrības attieksme pret kultūras tēmas atspoguļošanu žurnālos    22
  Secinājumi    23
  Literatūras saraksts    25
Фрагмент работы

Secinājumi.
Kultūras tēma ir viens no tematiem, par kuru respondenti neatkarīgi no vecuma un dzimuma vēlas lasīt medijos, tajā skaitā žurnālos.
Kultūras tēma plaši un daudzveidīgi tika atspoguļota agrāko laiku žurnālos “Atpūta” un “Liesma”.
Žurnālā “Atpūta” galvenais, atspoguļojot kultūras tēmu, bija romānu un stāstu publicēšana turpinājumos. Žurnāla rakstos un fotogrāfijās daudzveidīgi atainoja tā laika kultūras dzīvi gan Latvijā, gan ārzemēs, pievēršot uzmanību tādiem kultūras virzieniem kā dzeja, proza, balets , tēlniecība un glezniecība.
Žurnāls “Liesma” lielu uzmanību pievērsa dzejai, publicējot gan zināmu, gan jauno autoru darbus. Žurnāls iepazīstināja lasītajus ar citu tautu, tostarp citu Padomju Republiku kultūras tradīcijām, atspoguļoja kultūras tēmu daudzveidību, apskatot gan dzeju, gan prozu, gan baletu, gan teātri; rakstus papildinot ar lielformāta fotogrāfijām. Raksturīgi ,ka žurnālā “Liesma” tika publicēti dziesmu vārdi un notis.
Žurnālā “Ieva” kultūras dzīve tiek atspoguļota afišu un īsu anotāciju veidā kā arī papildus –plašāku interviju veidā. Lasītājam nepieciešamā informācija ir viegli atrodama un uztverama. Raksti par kultūras dzīves aktualitātēm veiksmīgi tiek papildināti ar atbilstošām fotogrāfijām. Analizējot žurnālu saturu, autore secina, ka no 60 žurnāla lappusēm no 11 līdz pat 26 lappusēm tiek veltītas kultūras tēmas atspoguļošanai un, tātad konkrētais žurnāls sniedz vērtīgu ieguldījumu kultūras dzīves attīstībā Latvijā.
Žurnālā “Santa” liela uzmanība tiek pievērsta jauniestudējumiem teātros. Žurnāls pievērš lielu uzmanību kultūrai - ne tikai afišu veidā informē par aktuālākajiem notikumiem gan Latvijas, gan arī pasaules mērogā, bet arī iepazīstina lasītājus ar kultūras sfēru pārstāvošo personību dzīvi un daiļradi plašāk- interesantu un daudzpusīgu interviju veidā. “Santa” kultūras tēmu atspoguļo arī pietiekami daudzpusīgi, jo informācija ir ne tikai par kino, teātri un mūziku; netiek aizmirsta arī dzeja, tēlniecība, glezniecība, fotomāksla, dizaina māksla, deja. Tas tad arī ierindo ”Santu” to žurnālu vidū, kas paredzēti plašam lasītāju lokam. Raksti ir papildināti ar kvalitatīvām un izteiksmīgām fotogrāfijām, kuras lasītājos rosina papildus interesi par aprakstītajiem pasākumiem un māksliniekiem.
Aptaujā tika noskaidrots ,ka respondenti uzskata, ka kultūras tēma žurnālos netiek pietiekami atspoguļota, taču analizējot žurnālus tika secināts, ka žurnālos kultūras dzīves atspoguļošana ir pietiekami plaša un daudzveidīga. Kā iemeslu varētu minēt straujo dzīves ritmu un informācijas lielo apjomu, kurā orientēties, kas varētu sagādāt zināmas grūtības. Kā vēl vienu svarīgu faktoru varētu minēt drukāto mediju augsto cenu, kas padara tos mazāk pieejamus plašākai sabiedrībai ,tajā skaitā jauniešiem.
Kopumā gan agrāko laiku žurnālos, gan mūsdienu žurnālos kultūras tēmai tiek ierādīta nozīmīga vieta, informējot lasītāju par visām kultūras izpausmēm- tātad šī informācija ir daudzveidīga. Informācija lasītājiem tiek pasniegta afišu, anotāciju, plašāku interviju, reklāmu un fotogrāfiju veidā, tātad- katrs lasītājs var ērti izvēlēties veidu, kā šo informāciju saņemt.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация