Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:178534
 
Оценка:
Опубликованно: 25.03.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 15 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Kultūras tūrisma raksturojums    4
1.1.  Kultūras tūrisms    4
1.2.  Kultūras tūristi Eiropā    5
1.3.  Kultūras tūrisma attīstības vēsture    6
1.4.  Kultūras tūrisma resursi    7
2.  Kultūras tūrisma attīstības priekšnoteikumi Latvijā    8
2.1.  Stipro un vājo pušu, iespēju un draudu analīze    8
2.2.  Latvijas kultūras tūrisma stratēģiskais mērķis    9
3.  Kultūras tūrisma produkts Latvijā    11
3.1.  Tūrisma produkta pieprasījums un piedāvājums    11
3.2.  Kuldīga – Eiropas kultūras pērle    12
3.3.  Rīga – iedvesmas pilsēta    15
3.4.  Sigulda – opermūzikas tradīcijās    15
3.5.  Mūzikas svētki Latvijā    16
3.6.  Latvijas etnogrāfiskais brīvdabas muzejs    19
3.7.  Latgales keramikas tradīcijas – latviešu nacionālā vērtība    20
3.8.  Aglonas bazilika    21
3.9.  Latviešu nacionālā virtuve    21
  Secinājumi un priekšlikumi    23
  Izmantotā literatūra    24
Фрагмент работы

Eiropā un visā pasaulē tūrisms ir kļuvis par vienu no vadošajām un visstraujāk augošajām nozarēm. Eiropai kā ceļojumu galamērķim pieder līderpozīcija visā pasaulē, kad Eiropas Savienības paplašināšanās process, eiro ieviešana un visātrāk augošais pieprasījums pēc dabas un kultūras tūrisma nodrošina tālākas iespējas tūrisma tirgus izaugsmei Eiropā. Latvijas tūrisma nozares attīstība atrodas nopietna izaicinājuma priekšā. Tūrisms ir kļuvis par ikviena cilvēka dzīves neatņemamu sastāvdaļu, fizisko un garīgo spēku, savstarpējo attiecību avotu, būtisku kultūras un sociālās jomas faktoru – pasaules mēroga fenomenu.
Šajā studiju darbā “Kultūras tūrisma raksturojums Latvijā” tiek aplūkots viens no tūrisma veidiem – kultūras tūrisms. Darbā ir ietvertas šādas daļas: kultūras tūrisma vispārīgs raksturojums, attīstības vēsture, resursi, attīstības priekšnoteikumi un kultūras tūrisma produkts Latvijā, secinājumi un priekšlikumi par kultūras tūrisma attīstību Latvijā. Darba mērķis ir izpētīt kultūras tūrisma piedāvājumu un pieprasījumu Latvijā. Par pamatu kultūras tūrisma produktu pētīšanā tiek apskatīti Latvijas kultūras tūrisma apskates objekti, iestādes, tradicionālie pasākumi, festivāli, amatniecības tradīcijas, nacionālā virtuve un citi resursi un veikts ieskats par populārākajiem kultūras tūrisma produktiem Latvijā. Plašāka informācija tiek veltīta Kurzemes sirdij – Kuldīgai.
Darba pielikumā var iegūt sīkāku informāciju par kultūras tūrisma produktu – muzejiem, pilīm, šī gada pasākumiem, festivāliem un citiem svētkiem Latvijā, kā arī tūrisma aģentūru piedāvātajiem kultūras tūrisma maršrutiem.
Kultūras tūrisms pasaulē ir kļuvis par vienu no vadošajiem un visstraujāk augošajiem segmentiem pasaules tūrismā. Saskaņā ar Pasaules Tūrisma Organizāciju, 37 % starptautisko ceļojumu ir saistīti ar kultūru. Šis plašais tirgus norāda to, ka kultūras tūrisms kļūst par nozīmīgu pasaules fenomenu.
Plašais kultūras piedāvājums kļūst aizvien populārāks arī politikas veidotājiem un tirgotājiem visā pasaulē. Kā Baltā Nama tūrisma konference ASV norāda to, ka jebkurā vietā Amerikā – lauku platībās, mazās pilsētās, vietējos amerikāņu rezervātos, lielās pilsētās – var attīstīt kultūras tūrismu. Kultūras tūrisms tiek uztverts kā augošs tirgus, kas var piedāvāt tūrismu augstā kvalitātē pieredzējušiem patērētājiem (iebraucējiem). Tūrisma tirgus straujā attīstība nozīmē to, ka relatīvi maz ir zināms par kultūras tūristiem vai par pašu kultūras tūrismu.
Kultūras tūrismu plašākā nozīmē var definēt kā cilvēku vēlmi tūrisma produktu piedāvājumu veidā iepazīt, kā dzīvo citi. Tas balstās uz zinātkārā tūrista vēlmju apmierināšanu redzēt citus cilvēkus to autentiskajā vidē un iepazīties ar viņu dzīves norisēm, kas izteiktas mākslas, arhitektūras, amatniecības, rokdarbu, mūzikas, literatūras, dejas, nacionālās virtuves, valodas un rituālu veidā.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,98 €
Комплект работ Nr. 1129981
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация