Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:768419
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.01.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Savā darbā centīšos atbildēt uz jautājumu, vai kultūrvēsturiskai videi ir determinējoša nozīme radošas personības attīstībā vai radošums ir ģenētiski predisponēts un vide nespēlē noteicošu lomu radošas personības attīstībā un izpausmē.
Cilvēka dzīves ,,sāls’’ ir pašizteikšanās, dzīves jēga ir tik lielā mērā, cik viņš spēj īstenot savu radošo potenciālu. Audzināšanas ietekmē vairumā gadījumu radošais potenciāls atslābst, tiek izjaukta dabiska personības augšana, jo bērni iemācās pielāgoties, uzvesties, domāt tāpat kā citi. R.Bebre vārdu radošums aizvieto ar kreativitāti, tas ir, noturīgas individualitātes īpašības, kas dažiem indivīdiem piemīt dažādā pakāpē. Radošai personībai radošums ir iekšēja nepieciešamība [1;276].
Atskatoties vēsturē un atsaucot atmiņā kādi spēki veidoja kultūru visos gadu simteņos pirms Kristus dzimšanas un mūsu laiku ērā, es izsecināju, ka kultūras pasauli vienmēr ir ietekmējusi valsts politiskā vara, laiks diktē savus noteikumus ik vienam gan bērniem, gan pieaugušiem. Cilvēks neapzināmi ir sociālās vides upuris. Viduslaikos radošuma izpausmi iznīdēja ar baznīcas starpniecību un inkvizīcijas metodēm. Savā laikā Dž. Bruno sadedzināja uz sārta par to, ka zeme ir apaļa un griežas ap sauli. Koperniks bija spiest publiski atteikties no savām idejām, lai glābtu savu dzīvību. Spāņu gleznotājs Goija, gleznodams kailu hercogieni, riskēja ar nāvi un tikai pēc daudziem gadiem uzdrošinājās darbu ,,Kailā maha’’ parādīt plašākai publikai. Nav jāmeklē nemaz tik sen, padomju varas okupācijas gadi, veicināja sadzīvisko radošumu, bet sociāli- politiskā un cilvēcīgā līmenī to nonivelēja.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация