Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:341798
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.05.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 20 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Bieži ir neliela nesāpīga sabiezēšana vai pietūkums. Tas bieži vien izzust pats par sevi. Tomēr, ja ir liels šķidruma daudzums, no tas vajag atbrīvoties. Aspirāciju (šķidruma iztukšošanu) var veikt ar adatu un šļirci, ja uzkrājas daudz šķidruma. Pēc iztukšošanas šķidrumam tomēr ir tendence atkal uzkrāties. Tāpēc pēc šķidruma iztukšošanās ieteicams valkāt pārsēju, lai novērstu tā atkārtotu uzkrāšanos. Ķirurģiskā ārstēšana ir nepieciešama, ja konservatīvā ārstēšana nepalīdz. Ja cilvēks aizsargā skārto locītavu no pārmērīgas berzes un atkārtotas kustības, tas var novērst turpmāku bursīta veidošanos (Harper, 2006). Cilvēku ir jāapmāca pareizu ergonomiku, lai izvairītos no kustībām, kuras palielina sāpes, kā arī pēc iespējas aizsargāt bursītus locītavās uz kuriem ir ilgstošs spiediens pie ikdienas nodarbošanās, piemēram, uz elkoņiem vai ceļgaliem. Putu virtuļu var izmantot pacientiem ar gūžas locītavas bursītu, kā arī spēka un stiepšanas vingrinājumi atvieglo cilvēka sāpes pie ikdienas nodarbībām. Piemēram, bursīta gadījumā, kas rodas ahilejas cīpslas tuvumā, jāizvēlas piemēroti apavi, kuras mazina spiedienu uz šo zonu. Efektīvākām simptomātiskam atvieglojumam var dot kortikosteroīdu injekcijas, dažreiz ar vietējo anestēzijas līdzekļus (Christopher et al., 2019).
Tātad kopumā, fizioterapija, it īpaši spēka un stiepšanas vingrinājumi, palīdz pacientiem izvairīties no sāpēm, stīvuma, un diskomforta. Pēc jebkuras locītavu pataloģijas var izveidot noteikto plānu, lai samazinātu svaru, izmainītu cilvēka vides ergonomiku, un palielinātu aktīvu kustības apjomu. Masāžas elementus, hidroterapiju, kā arī teipošanu var pielietot profilaksei. Ledus terapiju un pretiekaisuma līdzekļus var izmantot jau akūtajā periodā, bet fizikālo terapiju jāsāk pēc akūtas perioda.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация