Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:766410
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.09.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  REZUMĒJUMS    2
  ABSTRACT    3
  SATURS    4
  IEVADS    5
1.  TEORIJA    7
1.1.  Mediju kvalitātes teorija    7
1.2.  Vietējo laikrakstu specifika    10
1.3.  Vietējo televīziju specifika    10
1.4.  Vietējo radio specifika    10
1.5.  Vietējie mediji Latvijā un Valmierā    11
2.  METODE    12
2.1.  Pētījuma dalībnieki    12
2.2.  Populācija un izlase    12
2.3.  Datu ievākšanas procedūra    12
2.4.  Datu analīzes procedūras    12
3.  REZULTĀTI    13
3.1.  Vispārīgie rezultāti    13
3.1.1.  Rezultāti par kvalitātes principiem    13
3.1.2.  Pārējie rezultāti    15
3.2.  Specifiskie rezultāti (vecuma grupas)    18
4.  DISKUSIJA    22
5.  SECINĀJUMI    26
  NOBEIGUMS    28
  LITERATŪRA    29
  PIELIKUMS    30
Фрагмент работы

Pētījuma mērķis - noskaidrot, kuri no dažādu autoru teorētiski izveidotajiem mediju kvalitātes principiem ir attiecināmi uz Valmieras pilsētas medijiem. To ir svarīgi uzzināt, lai noskaidrotu, kuri no principiem ir tikai teorētiski, kuri pielietojami praksē, un kā tie iedzīvotāju vērtējumā tiek pildīti Valmieras masu medijos.
Pētījuma ietvaros anketēti 120 nejauši izvēlēti Valmieras pilsētas iedzīvotāji. Viņu sniegtās atbildes ir kodētas, meklētas dažādas sakarības, tendences, apkopots visu atbilžu biežums, kā arī izdarīti secinājumi par iegūto informāciju.
Pētījumā ir atklāts, ka kopumā Valmieras iedzīvotājiem vissvarīgākie principi ir aktualitāte, objektivitāte, atbilstība faktiem. Lielākajai daļai aptaujāto iedzīvotāju mediju kvalitāte šķiet svarīga. Kā arī lielākā daļa iedzīvotāju Valmieras medijus patērē, jo tie ir vienīgie mediji pilsētā.
Pētījuma rezultātā ir izdarīti secinājumi. Ir noskaidrots, kuri principi ir svarīgākie, kuri mazāk svarīgi, kuri mazsvarīgi. Ir pierādītas atšķirības kvalitātes principu piemērošanā starp dažādām vecuma grupām. Pētījums ir pierādījis, ka, lai plašāk izpētītu ar mediju kvalitāti saistītus jautājumus un aspektus ir nepieciešami citi kvalitatīvi pētījumi.
Medijiem, īpaši vietējiem jeb lokālajiem, ir liela nozīme konkrētajā reģionā. Tie informē vietējo sabiedrību par notikumiem, tie iepazīstina ar dažādiem cilvēkiem, nodrošina noteiktu redzesviedokļu izklāstu par aktuālajiem notikumiem, tie palīdz saprast un orientēties plašajā preču un pakalpojumu klāstā, palīdz cilvēkiem tikt pieņemtiem no citu vietējās sabiedrības locekļu puses, kā arī izklaidē sabiedību, nodrošinot iespēju dzīvot, izmantojot citu cilvēku pieredzi. (Diana Kendall, Jane Lothian Murray, Rick Linden, 2000:120), tāpēc svarīga ir šo mediju kvalitāte. Arī mediju patērētāju viedoklis par kvalitāti ir būtisks medijam kā uzņēmumam, jo konkrētā medija pieprasījums vai reitings lielā mērā ir atkarīgs no medija satura un kvalitātes kritērijiem.
Reģionālajiem jeb lokālajiem medijiem visā Latvijā praktiski nav konkurences, kas veicinātu kāda konkrēta medija kvalitātes uzlabošanu un attīstību. Tas attiecas arī uz Valmieras pilsētu. Lokālo mediju rentabilitāte balstās uz monopola stāvokli. Tiek ieviesti nelieli jauninājumi. Nenotiek intensīva viedokļu un domu apmaiņa starp mediju patērētājiem un mediju tieši par kvalitātes jautājumiem, par to, kā šo kvalitāti uzlabot, vai tā ir svarīga.
Visās dzīves jomās teorētiķi ir iztrādājuši dažādas vispārīgas teorijas, kuru būtiskākais trūkums ir - tie neatspoguļo informāciju par daudzām un dažādām specifiskām jomām. Var uzskatīt, ka mediju kvalitātes principi arī ir ļoti vispārīgi. Lokālo mediju loma un darbība sabiedībā ir atšķirīga no nacionālajiem, valstiskajiem medijiem, tāpēc svarīgi ir noskaidrot, kuri no šiem teorētiski izstrādātajiem principiem ir piemērojami lokālajiem jeb vietējiem medijiem.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация