Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:557577
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Mūžīgi ir pastāvējuši filozofijas jautājumi par labā un ļaunā cīņu, par likteni un brīvību, apziņu un ķermeni, dzīvi pēc nāves. Īstās atbildes uz jautājumiem, kas saistīti ar ļaunā problēmu var atrast nevis kādos centienos izskaidrot ļaunā būtību, bet gan tajās metodēs, kuras izmantojamas darbā ar ļauno. Lai arī kāda būtu ļaunā izcelsme, ļaunais ir gan iekšēja, gan ārēja realitāte. Ar kuru mēs sakaramies katru dienu, manam mēs to vai ne, un ar šo realitāti mums ir jāiemācas darboties. Nav jēgas šo ļaunumu uzvarēt, jo šī nebūtu vienlīdzīga kauja, tomēr ja spēj manipulēt ar to ,tad pastāv iespēja pārveidot to.
Grūti iedomāties pedagoģisku sacerējumu, literāru darbu, kurā nebūtu skarta labā un ļaunā attiecību problēma. Bet ir arī daiļdarbi un filozofu apcerējumi, kas īpaši veltīti šīm attiecībām: B. Mandevila «Fabula par bitēm», J. V. Gētes «Fausts», F. Nīčes «Viņpus labā un ļaunā», V. Solovjova «Labā attaisnošana», T. Manna «Doktors Fausts», M. Bulgakova «Meistars un Margarita», [..]V. Serdakova «Labā ilūzija» u.c. Visa Vecā un Jaunā derība risina labā un ļaunā jautājumus visdažādākajās variācijās. Vārds «evaņģēlijs» cēlies no grieķu valodas un nozīmē «laba vēsts». Radīta mācība dieva attaisnošanai par ļaunumiem, kas notiek pasaulē, — teodiceja (gr. theos — dievs, dikē— taisnīgums). Par ļaunajiem spēkiem — dēmoniem, velniem, raganām u.c. izveidota reliģiskā mācība — demonoloģija. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация