Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:494984
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.06.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Mūsdienās arvien aktuālāks kļūst jautājums par sociāli atbildīgu uzņēmējdarbību, un viens no aspektiem, kas norāda uz to, ir labdarība. Par sociāli atbildīgiem tiek dēvēti uzņēmēji, kas rūpējas ne tikai par peļņas gūšanu, bet arī izjūt atbildību pret sabiedrību. Pasaules presē populārs kļuvis vārdu salikums „social responsibility” – sociālā atbildība, visbiežāk tas tiek minēts kopā ar ANO Globālo līgumu (Global Agreement). Līdz ar iestāšanos Eiropas Savienībā arī Latvijā tiek spriests par to, un presē parādās informācija par sociāli atbildīgu uzņēmējdarbību. Sniedzot atbalstu būtisku problēmu risināšanai un apzinoties, ka sabiedrības labklājība ir ikviena tās pārstāvja atbildība, firmas pierāda savu sociālo atbildību. Firmas tēlā iezīmējas tas, kā uzņēmums vai fiziskā persona tiek vērtēta arī pēc sabiedrībai sniegtā atbalsta sociālo jautājumu risināšanā.
Kopumā šai pozitīvajai virzībai ir arī izkropļotas izpausmes un negatīvs piemērs, kad tēla veidošanai izmantotās labdarības efekts nav tāds, kāds ticis publiskots. Kāda firma jau pirms labdarības veikšanas izsūtīja paziņojumus presei par labo iznākumus. Tāda rīcība varētu būt vērtējama kā cenšanās veikt aktivitātes sava tēla veidošanas nolūkā. Tūlīt pēc labdarības veikšanas sabiedrisko attiecību speciāliste arī publikācijā sniedza informāciju, ka konkrētais pasniegtais produkts devis vēlamo efektu un labdarība ir izdevusies. Vērtējot no mārketinga viedokļa šāda veida reklāma pat ir iedarbīgāka, kad tiek aprakstīta sarežģīta situācija un cik lieliski ir spējis palīdzēt konkrētās firmas produkts, kas pasniegts labdarības nolūkā.
Kā „Sabiedrisko attiecību” grāmatas nodaļā „Masu saziņas līdzekļi un attiecības ar tiem” atzīst autori, lasītāji ar īpašām interesēm meklē presē atbildes uz saviem jautājumiem. Vecāka gadagājuma cilvēki atzīst, ka tūlīt aiz veselības aprūpes speciālistiem, tas ir galvenais avots, no kura viņi smeļas ziņas par medicīniska rakstura jautājumiem.
Šodienas sabiedrība pieņēmusi par normu nostāju attiecībā par labdarību, ka plašu publicitāti iegūst tie uzņēmēji un firmas, kas nodarbojas ar dažāda veida labdarību. Šāda attieksme ir visai tāla no Kristus vārdiem: „Kad tu dodi mīlestības dāvanas, tad neliec to izbazūnēt savā priekšā kā liekuļi to dara”, „Bet kad tu dodi mīlestības dāvanas, tad tava kreisā roka lai nezina, ko labā dara”.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация