Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:542461
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.04.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Reģistrējošā iekārta ir vairāk vai mazāk sarežģīta makroskopiska sistēma, kura var atrasties nestabilā stāvoklī. Ja notiek neliela ierosa, kuru izraisa lidojoša daļiņa, tūlīt sākas process, kurā sistēma pāriet jaunā, stabilākā stāvoklī. Pēc šī procesa norises tad arī ir iespējams reģistrēt daļiņu. Tagad izmanto daudzas dažādas daļiņu reģistrēšanas metodes.
Atkarībā no eksperimenta uzdevuma, kā arī no apstākļiem, kādos to veic, izmanto dažādas reģistrējošās iekārtas, kuras atšķiras cita no cietas pēc svarīgākajiem raksturlielumiem.
Kā viena no pirmajām un visvienkāršākajām ierīcēm daļiņu reģistrācijai tika izmantots ar luminiscējošu sastāvu pārklāts ekrāns. Tajā ekrāna vietā, kur nokļūst daļiņa ar pietiekami lielu enerģiju, rodas uzliesmojums- scintilācija ( no latīņu valodas vārda scintillatio- spīdēšana, dzirksteļošana). Latvijā septiņdesmitajos gados fiziķa K. Švarca vadībā tika izveidoti mazgabarīta luminiscentie dozimetri „TELDE”, kuros kā luminofors bija litija fluorīds tabletes veidā. Šos dozimetrus plaši izmanto medicīnā un tehnikā starojuma dozas noteikšanai.
Pirmo pamatierīci daļiņu reģistrācijai izgudroja H. Geigers 1908. gadā. Geigera skaitītājs ir viena no nozīmīgākajām daļiņu automātiskās reģistrēšanas ierīcēm.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1112198
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация