Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:341390
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.04.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Secinājumi
“Latgales Ziņu” vieta Latvijas mediju sistēmā nav ļoti nozīmīga. Liekas, ka laikrakstam vispār piešķirta minimāla nozīme. To var spriest pēc tā, cik maz literatūras un papildus avotos ir iespēja atrasts informāciju par šo laikrakstu. Tas nebija īpaši nozīmīgs arī izdošanas laikā, jo laikrakstu skāra līdzekļu trūkums un latgaliešu nievājošā attieksme pret latviešu valodā izdotu laikrakstu. Tāpēc arī tajā atrodamas daudz reklāmu, kas spēja uzturēt “Latgales Ziņas”. Arī tirāžu skaits salīdzinoši mazs – 624 avīzes 10 gadu laikā (ieskaitot “Daugavas Vārda” tirāžu un gadus). Ar visu to, “Latgales Ziņas” pastāvēja 6 gadus, kas nemaz nav tik īss laika posms. Laikraksts “Latgales Ziņas” drīzāk bija nozīmīgs un svarīgs pašiem redaktoriem un idejas autoriem, kas vēlējās “popularizēt latvietību” un novērst korupciju Latgalē.
Arī vizuālais noformējums nebija piesaistošs. Teksts bija pārāk sadalīts pa mazām ziņām, tātad grūtāk uztverams. Vienīga interesantā un uzrunājošā lieta laikrakstā bija kāds fragments no literāra darba.
Palasot izdevumus, beigu beigās grūti saprast, vai avīzes izdevēji paši sekoja savam nospraustajam mērķiem - valsts mantas izšķērdētāju un valsts nodevības apkarošanai. Naudas trūkuma un reklāmu daudzuma dēļ laikraksts zaudēja savu patiesumu un vērtību. Tas daļēji zaudēja savu vērtību tad, kad sāka mainīt nosaukumu līdzekļu trūkuma dēļ, kopumā to nomainot 4 reizes.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация