Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:380994
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.07.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 14 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Vēl šajā laikrakstā sastopas vairāki citi raksti, kurus nevar iedalīt neviena no iepriekš aprakstītajam grupām. Tas ir atkarīgs no katra numura, tas ir raksti un ziņas par visdažādākajām tēmām. Tas varētu būt – paziņojumi, vai tā saucamais “grāmatu galds” – raksts par to, kādus grāmatas pasūtīja redakcija, ziņas par jaunumiem literatūras pasaulē; vai kādas steigtas ziņas, kā vulkānu izvirdums. Šie raksti neatkārtojas vienmēr un paradās ne ļoti bieži.
Laikrakstu “Mājas Viesa Mēnešraksts” var uzskatīt par vienu no pirmajiem laikrakstiem latviešu valodā, kā arī sava veida apgaismotāju latviešu tautai, jo tas sniedza informāciju no visdažādākajiem jomam, sakot ar literatūru un beidzot ar medicīnu. Šis medijs ir patiesam svarīgs un nozīmīgs, uz to norada, cik daudz literatūru un avotus ir par šo laikrakstu. Tapāt tika atklāts, ka šajā laikrakstā mazāk uzmanību bija pievērsta politikai un vairāk kultūras dzīvei, kā arī būtu ļoti svarīgi piebilst, ka šis laikrakst veidoja cilvēku priekšstatu par citām valstīm, publicējot fotogrāfijas, fragmentus no daiļrades un gleznas reprodukcijas, kā arī veidoja nacionālo identitāti un pašapziņu starp latviešiem. Ar šo laikrakstu palīdzību cilvēki varēja pilnveidot savas zināšanas un saprata, ka viņiem pašiem arī ir sava kultūra, kas varētu būtiski ietekmēt uz vēlmi veidot savu neatkarīgo valsti. “Mājas Viesis”, lai gan bija cieši saistīts ar pirmajiem latviešu intelektuāļiem un to vidū, tomēr savā saturā bija orientēts uz tautas vairākumu – zemniekiem. tika lasīts Arī šodien eksistē laikraksts ar tādu pašu nosaukumu - “Mājas Viesis”, kurš ir Latvijas avīzes paspārnē.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация