Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:488909
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.12.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Viens no svarīgākajiem statistikas uzdevumiem ir prognozēšana. Ekonomistu lielāku interesi izraisa tādu lielumu vērtību prognoze, kuri mainās laikā: firmas preces pieprasījuma apjoms kādā nākoša gada mēnesī, darba ražīgums noteiktā nedēļas dienā utt. Lai pētītu šādus no laika atkarīgus lielumus, lieto laika rindu metodi.
Laikrinda.
Par laika jeb dinamisko rindu sauc pētāmā lieluma novēroto vērtību virkni, kuras vērtības iegūst dažādos laika momentos (hronoloģiskā secībā). Laika rindu veido divi elementi: laika norādes un līmeņi. Laika norādes var būt laika periodi (dienas, mēneši, gadi, piecgades utt.) vai laika momenti (mēnešu, gadu utt. pirmās vai pēdējās dienas). Rindu līmeņi izsaka pētāmā objekta vai parādības lielumu norādītajos laika periodos vai momentos.
Laika rindas sakārto tabulās. Vienkāršākajā gadījuma tabulai ir divas ailes (vai divas rindas): vienā ieraksta laika norādes, otrā – līmeņus.
Intervālu laika rindas līmeņi izsaka parādības darbību vai rezultātus norādītajos laika periodos. Laika norādes ir laika periodi. Momentu laika rindas līmeņi raksturo parādību norādītajos laika momentos. Laika norādes tā tad ir momenti.
Atkarībā no tā, kādi lielumi ir laika rindas līmeņi izšķir absolūto lielumu, relatīvo lielumu un vidējo lielumu laika rindas. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация