Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:657430
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.03.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Jēdziens “laime”    3
2.  Laimes iezīmes un veidi    3
3.  No laimes lidz veselībai    6
4.  Laime cīņā, mierā un kārtībā    6
5.  Laime darbā    6
6.  Laime ģimenē    7
7.  Laimes pamatiezīmes    7
8.  Nelaimīgo cilvēku tipi    8
9.  Laime sakāmvārdos    8
10.  Atziņas    9
11.  Septiņi zelta likumi, lai iegūtu laimi    10
12.  Kopsavilkums    10
13.  Izmantotā literatūra    11
Фрагмент работы

Jēdziens “laime”.

Rakstniece un dzīvnieku pētniece Džoja Adamsone secina, ka vajadzīgs maz, lai cilvēks būtu laimīgs,- tikai otra būtne, ar ko dalīties jūtās, jo dzīvnieki ir emocionāli tuvi cilvēkiem.

Cik gan bieži mēs saņemam laba vēlējumu: “Daudz laimes…’, bat vai maz esam aizdomājuīes, cik tad tas ir- daudz? Vai tad var būt tā, ka laimes man būtu par daudz, vai arī tās man katastrofāli trūktu, ja bieži jādzird tieši pretējais… Ko mēs īsti saprotam ar laimi, un kas cilvēku dara laimīgu? Kādi ir laimes avoti? Bet vai arī mums pietiek gudrības, mīlestības, spēka sadzīvot ar laimi, radīt un palīdzēt tiem, kuriem dzīves sarežģījumu, strupceļu un bēdu ir atliku likām? Laimes jautājumi ir visas cilvēces mūžīgais jautājums, kas ir aktuāls un neizsmeļams.

Laime tiek meklēta visur. Saka: laime ir brīvība, ticība, cerība, mīlestība, draudzība,pienākums, darbs, pat vara, bagātība, skaistums, harmonija, saskaņa ar sevi, sabiedrību, Visumu. Laime tiek meklēta pastāvīgā, pozitīvā dzīves bilancē, liktenī, mūžībā, mirklī, nemirstībā, Dievā, aizkapa dzīvē- paradīzē, ideālos, ģimenā, tautā, dzīves pilnībā, atpūtā, rotaļās u. tml.
Igauņu dramaturgs H. Lānsala saka, ka laime ir kompromiss starp jūtām un saprātu. Pauls Stradiņš redz laimi spējā sadegt citu labā. Rainis- darba pilnīgumā, Bentāns- spējā padarīt laimīgus pēc iespējas vairāk cilvēku. Kants saskata laimi paša pilnībā un citu laimē.
Laime viegli nedodas rokas nevienam.

Ir zināmas vismaz 300 laimes definīcijas, bet pats interesantākais ir tas, ka ikvienā vai gandrīz ikvienā no tām ir daļa patiesības. Laimes jautājums ir cilvēces mūžīgais jautājums, allaž aktuāls un neizsmeļams.

Laime- jēdziens, kas apzīmē tādu cilvēka dvēseles stāvokli, kurā viņš izjūt vislielāko iekšējo apmierinātību, prieku un pacilātības stāvokli ar savas esamības apstākļie, ar savu dzīvi un to, ka spēj veikt savas dzīves uzdevumus.

Laimei ir vairāki nosacījumi, attiecības starp realitāti un ideālo. Jo augstāki ir ideāli, jo lielāka ir neapmierinātība ar sasniegto, jo vairāk jāiegulda iecerētā sasniegšanai. Laime saistīta ar dabu, ar šķēršļu pārvarēšanu, grūtībām un cīņu. Filozofiskā izpratnē laime visplašākajā nozīmē izprotama kā pilnība, mūžība un bezgalīgums.


Laimes iezīmes un veidi.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1212044
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация