Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:665520
 
Оценка:
Опубликованно: 12.11.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Vēl tika apskatīts arī fiksācijas vietas pie dažādiem vārdu garumiem. Pieaugušajiem un bērniem kopumā netika novērota atšķirība sakāžu sākuma piezemēšanās pozīcijās (vieta vārdā, kur acis sākotnēji fiksē skatu pēc pirmās sakādes uz šo vārdu). Tika novērota sakarība, ka jo garāks vārds, jo sakādes piezemēšanās vieta bija tuvāk vārda centram, bet netika novērota grupas ietekme. Gan bērniem, gan pieaugušajiem sakāžu programmēšana notiek līdzīgi un sakāžu piezemēšanās vieta tiek izvēlēta atkarībā no vārda garuma. Savukārt tas pierāda, ka bērni un pieaugušie apstrādā vārda garuma informāciju parafovejā, kas savukārt ietekmē sakāžu programmēšanu.
Špakov, et al pētījumā apskatīja, kā dažāds prezentāciju formāts ietekmē acu kustību parametrus. Eksperimentā piedalījās 16 dalībnieki, to vidējais vecums 25 gadi. Dalībnieku uzdevums bija lasīt 8 dažādus tekstus ar četriem dažādiem formātiem. Formāti bija – paragrāfs, teikums, rinda (garums vienāds ar ekrāna platumu) un teikuma gabaliņš (noteikums, tas nevar būt garāks par 30 rakstzīmēm). Teksta lasīšana notika divās daļās vienā teksts mainījās automātiski, otrā tika mainīts manuāli. Tas bija nepieciešams, lai salīdzinātu vai manuālais mainīšanas ātrums bija līdzīgs ar automātisko. Līdzīgi, kā iepriekšējā pētījumā arī šeit tika uzdoti jautājumi, lai pārbaudītu, cik rūpīgi dalībnieks lasa tekstu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация