Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:951091
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.12.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
1.  Pasts, telegrāfs un Lattelekom    3
2.  PTTP izveide    5
3.  Latvijas sakaru muzeju vēsture    5
4.  Lattelekom Telekomunikāciju muzeja izveidošana    6
5.  Par ko stāsta muzeja ekspozīcija?    7
5.1.  Elektroķīmiskā telegrāfa izgudrotājs Z.T. Zommerings    7
5.2.  Divi brāļi - Kārlis Irbīte un Ādolfs Irbīte    9
6.  Tālsakaru atjaunošanas darbi Latvijā 1944.g.    10
7.  Hallo! Latvija! Rīga, Madona, Kuldīga, Liepāja!    11
  Secinājumi    13
  Izmantotās literatūras saraksts    14
Фрагмент работы

Pasta , telegrāfa telefona pārvalde (PTTP) darbu uzsāka 1919. gada jūlijā. PTTP vadīja Pagaidu valdības ieceltais pārvaldnieks. Administratīvā un tehniskā daļa deva rīkojumus atsevišķām iestādēm, bet aprēķinu daļa rūpējās par nepieciešamajiem naudas līdzekļiem.1920. gada 11. janvārī PTTP tika pārorganizēts par Pasta un telegrāfa virsvaldi (PTV). To vadīja galvenais direktors. Virsvalde sadalījās trijās galvenajās nozarēs: administratīvā – finanšu valde; ekspluatācijas valde un tehniskā valde. Katru valdi pārzināja savs direktors. Turpmākos gados notika tālāka pasta un telegrāfa iestāžu organizēšana un PTV pārveidošanās.
Laika periodā no 1919. gada līdz 1930. gadam sakaru nozares darbinieku skaits bija desmitkāršojies. Tas sasniedza – 4607 strādājošos. Bez patstāvīgajiem darbiniekiem tika algoti 869 darbinieki ar stundas vai diennakts algu. 35% no visu darbinieku skaita bija kalpotāji un strādnieki, 33,4% sieviešu.
Sakaru ministrijas pirmsākums ir 1940. gada 9. septembrī izveidotā Latvijas PSR Sakaru pārvalde. Sakaru pārvalde bija tiešā PSRS Sakaru tautas komisariātu pakļautībā. 1944. gada oktobrī padomju vara Latvijā izveidoja “PSRS Sakaru tautas komisariāta pilnvarotā pārvaldi Latvijas PSR”. Pārvaldes pakļautībā bija daudzi uzņēmumi. Katrā iestādē bija priekšnieki, kadru daļa, grāmatvedība un citas daļas. Līdz 1999. gadam vadība vēl vairākkārt tika mainīta.
1992. gadā tiek izveidota Valsts akciju sabiedrība Lattelekom. Pilnvarniekam pakļauta ir valde, tai direkcija un direkcijai pakļauts ir ģenerāldirektors. Tālāk viss sadalās – galvenais juristkonsuls, tehniskā daļa, ekonomikas daļa, Mārketinga daļa, personāla daļa, Grāmatvedības un finansēšanas daļa, starptautisko norēķinu centrs, administrācijas daļa. Ģenerāldirektora pakļautībā ir arī struktūrvienības.
1994. gadā tiek dibināts SIA Lattelekom. Uzņēmumu vada direktoru padome. Tās pakļautībā ir galvenais izpilddirektors. Tam pakļautas ir jauno biznesu daļa, mārketinga daļa, tīklu daļa u.c.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация