Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:149953
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.04.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kārlis Neilis dzimis Lutriņos 1906.gada 19.decembrī, kalēja ģimenē. Tā kā viņa tēvs vairākkārt mainījis dzīves vietu, tad arī Kārlim Neilim bija iespēja redzēt un vērtēt dzīvi dažādos pagastos un muižās. Ap Pirmo pasaules karu zēns nokļūst Tukumā pie mātes vecākiem, kur arī uzsāk skolas gaitas. Nomācījies vidusskolā divus gadus, Kārlis iestājas Mākslas akadēmijā, kur arī nokļūst profesora Tillberga figurālajā meistardarbnīcā.. Audzēknis nonāk konfliktā ar profesoru, jo ignorē darbnīcas vadītāja receptes krāsu un apdares apstrādāšanā, šī iemesla dēļ no darbnīcas tiek izslēgts un turpina mācības J.Kungas dekoratīvajā darbnīcā. Sakarā ar to, ka profesors Tillbergs 1932.gadā atstāj Mākslas akadēmiju, K.Neilis tiek pielaists pie diplomdarba aizstāvēšanas figurālajā darbnīcā, kuras vadītājs tajā laikā ir Ģ.Eliass.
Pabeidzis Mākslas akadēmiju gleznotājs apmetās uz dzīvi Tukumā un aprecas. Ar pilsētas valdes atbalstu, kopā ar saviem draugiem A.Artumu un L.Āriņu 1936.gadā nodibina Tukumā mākslas muzeju. Piedalās mūksaliešu izstādēs Rīgā, Jelgavā, Kauņā. Saņem Kultūras fonda godalgu par gleznu "Māte un bērns". Pārcietis padomju un vācu okupacijas gadus, 1944.gadā K.Neilis devās trimdā, nonākdams Austrijā. Pēc grūtiem nometnē pavadītiem gadiem un sarežģījumiem ģimenes dzīvē (sievas nedziedināmā gara slimība), beidzot nokļūst Zalcburgā, kur sāk jaunu dzīvi. Piedalās austriešu gleznotāju izstādēs, sarīko patstāvīgas skates Zalcburgā, Stogholmā, ASV. Piedalās arī Kultūras fonda rīkotajās izstādēs Amērikā, gūdams atzinīgas atsauksmes. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1201962
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация