Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:513650
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.10.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

12.gs. sākās Romas baznīcas un vācu feodāļu ienākšana Baltijā. Tā beidzās ar baltu un lībiešu cilšu iekļaušanu sv. Romas impērijā 13.gs. beigās. Iekarotajā teritorijā – Livonijā – katoļu baznīca ieguva valsts varu un nodibināja nežēlīgu feodāli koloniālu režīmu vietējo iedzīvotāju pakļaušanai.
Kristus mācības izplatīšanās Eiropā bija progresīva parādība un izsauca radikālas pārmaiņas, kuras īpaši skāra kultūru. Attīstījās arhitektūra (tiek celtas baznīcas), tajās jārada īpaša atmosfēra, kuru var panākt ar gleznām (attīstās māksla), dziedot garīgās dziesmas (mūzikas attīstīšanās), uzplaukst arī literatūra (sprediķi, dziesmu vārdi u.c.). Grāmatu drukāšanai arī dzinulis ir kristietība, sākas arī skolu atvēršanas laiks. Diemžēl mēs nevaram runāt par skolām, kuras būtu paredzētas latviešu bērniem, tādu vienkārši nav. Lai gan pirmā skola Latvijā (arī Baltijā) tiek atvērta jau 1211.gadā Rīgā, tā ir skola pie Doma baznīcas – Domskola. Tajā tiek izglītoti vāciešu bērni, šeit viņus māca par mācītājiem un misionāriem vietējo iedzīvotāju kristīšanai, kā arī ierēdņiem, rakstu darbu pratējiem, kas vajadzīgi iekarotā novada pārvaldīšanai.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация