Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:483566
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.03.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Latviešu valodas izmantošana ārzemēs
Katra valoda, liela vai maza, ir unikāla, neatkārtojama, saglabājama, saudzējama, apbrīnojama. Pasaulē runā apmēram 6000 valodās. Daudzas no tām ir uz izzušanas robežas. Latviešu valodu dzīvu var uzturēt tikai latvieši. To saglabāt, lietot, mīlēt – tas ir mūsu pienākums.
Īrijā un Lielbritānijā un citās valstīs dzīvojošo latviešu bērni ikdienā samēra maz izmanto latviešu valodu, tās vietā dodot priekšroku angļu valodai. Tas secināts Latvijas Televīzijas raidījuma "Aizliegtais paņēmiens" veiktajā Īrijā dzīvojošo latviešu aptaujā operācijā "I'm Latvian" jeb tulkojumā no angļu valodas “Es esmu latvietis.”
Pēc šīs aptaujas var secināt, ka ārvalstīs dzīvojošie latviešu bērni, latviešu valodu izmanto tikai mājas runājot ar tuviniekiem, bet ārpus mājam nevienā vietā bērni to neizmanto, tā nav nepieciešama, jo ārzemēs dzīvojošie cilvēki neprot latviešu valodu. Ikdienā latviešu bērni pārsvarā runā tikai angliski un tāpēc dažreiz nākas arī piemirst latviešu valodu. Ārzemēs dzīvojošu latviešu bērniem angļu valoda padodas labāk nekā pašu dzimtā, latviešu valoda. Latvieši, kuri ir pārvākušies dzīvot uz ārzemēm, regulāri cenšas satikties un sazināties, tas ir vienīgais brīdis, kad latviešu valoda tiek izmantota.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация