Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:561158
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.03.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

BĒRZU DZIMTA - BETULACEAE
Bērzi – Betula L.

Visvairāk izplatītā lapu koku ģints. Pieskaitāmi pie pioniersugām. Vasarzaļi vienmājas koki un krūmi. Ziemeļu puslodes kokaugi. Ģintī ap 120 sugu. Latvijā savvaļā aug 4 bērzu sugas, introducētas vairāk par 20 sugām.
Stumbra miza – tāss daudzām bērzu sugām ir balta. Lapas veselas vai daivainas ar zāģzobainu vai zobainu malu, sakārtotas pamīšus. Ziedi viendzimuma, atrodas spurdzēs. Vīrišķās spurdzes cilindriskas, garas, parasti pa 2-4 zaru galos. Izveidojas jau iepriekšējā gada vasarā - rudenī. Zied nākamā gada pavasarī lapu plaukšanas laikā. Spurdzē aiz rombiskas, sarkanbrūnas segzvīņas atrodas pa 3 ziediem, kam katram ir 2, retāk 3 līdz pamatam šķeltas putekšņlapas un neliels apziednis.
Sievišķās spurdzes cilindriskas vai elipsoidālas, pārsvarā īsas, stāvas vai nokarenas. Veidojas un attīstas pavasarī no īsvasu pumpuriem lapu žāklēs; atrodas zemāk par vīrišķo ziedu spurdzēm. Sievišķie ziedi bez apziedņa, ar sēklotni un 2 purpurkrāsas drīksnām, pa 3 trīsdaivainu zvīņu žāklēs. Katra spurdžu plāksne ir ar 3 auglenīcām. Apputeksnē vējš. Auglis sīks riekstiņš ar izveidotiem spārniem starp trīsdaivainām spurdžu plēksnēm, kuru izplata vējš.1

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация