Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:940037
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.01.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Demokrātijas nostiprināšana valstī


Galvenā problēma, ar kuru Latvija sastapās savā virzībā uz pilsonisku un demokrātisku sabiedrību, bija un ir lielais nepilsoņu skaits valstī. 1997. gadā Latvijā dzīvoja 27,66 procenti nepilsoņu, un tajā laikā spēkā esošā likumdošana zināmā mērā ierobežoja nepilsoņu iespējas naturalizēties. Kaut arī process bija likumīgs un balstījās uz demokrātiski pieņemtiem likumiem, pati problēma netika atrisināta. Tas varētu būt drauds iekšējai drošībai, stabilitātei un demokrātijai nākotnē. Tāpēc 1998. gada 22. jūnijā Latvijas Saeima pieņēma likumu "Grozījumi likumā par pilsonību", kas paredzēja kvotu principa atcelšanu un pavēra daudz plašākas iespējas naturalizēties tiem nepilsoņiem, kas atbilda visām pārējām naturalizācijas prasībām. Galvenās no tām ir latviešu valodas prasme, vēstures un mūsu valsts pamatlikuma zināšanas. 1998. gada rudenī šie grozījumi likumdošanā tika atbalstīti arī visu pilsoņu referendumā un ir likumīgi stājušies spēkā. Līdz ar to lielā nepilsoņu skaita problēmas ir iespējams risināt demokrātiski un labvēlīgi. Iespēju naturalizēties tagad izmanto arvien vairāk nepilsoņu. Pieteikumu skaits Latvijas pilsonības iegūšanai jūtami palielinās.
Lai nostiprinātu demokrātiju, ir izstrādāta Latviešu valodas apguves programma, valodas lietojuma paplašināšana un nostiprināšana ir visas sabiedrības svarīgākais integrējošais faktors. Ar "Latviešu valodas atbalsta valsts programmas" darbības sākumu Latvijā izvērsts plašs un vispusīgs darbs latviešu valodas kā valsts valodas statusa nostiprināšanā, tās apguves veicināšanā skolās, plaša lietojuma nodrošināšanā sabiedrībā.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1118079
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация